ZETApress

hírportál

Megfeszített a VíziSzínházvan

Az Esztrád VíziSzínház Velence augusztus 04-én és 11-én szombaton 20 órakor mutatja be Koltay Gergely ? Szűts István ? Kormorán: A Megfeszített című rockoperáját ? tudatta Jánosi Katalin.

A rockopera mai világunkba helyezi az evangéliumi történetet, amelyben a Vezér boldogság-pótlékként a pusztító szert kínálja a népnek, míg vele szemben a Mester a szeretet hatalmát szegezi szembe Mammon hatalmával, s az életet teremtő testvériséget és megbékélést hirdeti. A rendező szavaival élve a darab azt fejezi ki, hogy a kegyetlen árulás és az elviselhetetlen testi és lelki gyötrelmek ellenére a Rossz sohasem győzheti le a Jót, az igazságtalanság az igazságot. A Mester keresztfája előtt megidézzük a magyar történelem nagyjait, akik a Jót képviselték és ezért az életüket áldozták.

A Mester: Bedőcs Imre. A Vezér: Vadkerti Imre / Gombás Ádám. Lány: Kuczmann Ágnes. Az Áruló: Bánfi Csaba. Tanítványok: Balogh Attila, Bene Zoltán, Gerdesits Ferenc, Gombás Ádám, Krncan Milán, Makrai Pál, Mészáros Tamás, Szabó Dávid. A vezér szolgái: Pipper Róbert, Takács Emil, Zalka Norbert. A nép: Enyingi Zsófia, Farkas Barbara, Gulyás Vivienn, Kalmár Barnabás, Kollárik Péter, Pipper Dávid, Soós Julianna, Tar Gabriella, Tóth Dorottya, Turi Adrienn, Vizeli Ágota. Jelmez: Másikné Vizeli Anita. Díszlet: Siklósi József. Hang: Kecskeméti Attila. Ügyelő: Kormányosi Miklós. Koreográfus asszisztens: Koska Melinda. Koreográfus: Bakó Gábor. Rendezőasszisztens: Kovács Anna. Rendező: Vizeli Csaba.

Szóljon hozzá!