ZETApress

hírportál

Ütős hétvége jön!

III. Ütős Fesztivál 2018.Idén sem marad el az ütős hangszerek hatalmas gardenpartyba forduló seregszemléje, hétvégén jön a III. Ütős Fesztivál Agárdon ? tudtuk meg ma délután a Velencei tavi hullámokon lágyan ringó Nadap hajó fedélzetén.

A sajtót Németh Zoltán, a fesztivál sajtófőnöke moderálásával Pethes Adrienn, a fesztivál fő-szervezője; Ferencz Klára, a fesztivál látványtervezője; Ölvedi Gábor, a fesztivál művészeti vezetője és Gróf Róbert, a fesztivál arculatfelelőse tájékoztatta az 50 perces sétahajózáson.

2016-ban még az ősz elején, a Velence Korzón került sor a hazai szinten egyedülálló, és ami a látogató közönség számára hasonlóan fontos információ, ingyenes fesztivál debütálására. Egy esztendeje aztán már a nyár közepén, új helyszínen, az agárdi szabadstrandon került megrendezésre a második buli. A költözéssel az Ütős Feszt le is horgonyzott, 2018-ban újra Agárd lesz a helyszín, a tavalyihoz hasonlóan nívós fellépőkkel és elképesztő mennyiségű kísérőprogrammal.

2016-ban a máltai Tribali koncertje vonzotta a legtöbb látogatót, idén a szervezők visszatértek a hazai előadókhoz, a fesztivál nevéhez méltóan Ütős felhozatallal. Tavaly a Girassol nevű formáció zárta a forgatagot, mely együttes idén a nyitányt vállalta, rengeteg ütős hangszerrel és gyönyörű szambatáncosnőkkel megidézve a brazil karneválok hangulatát.

A pénteki nyitónapon a nagyszínpadon fellép még a drum and bass, a fűnk és a jazzrock hangzásokkal nagyot alkotó Doubled Bass Project, illetve Bajnay Bea és a tavaly a fesztivál beharangozó filmjében már zenélő Fodor Réka flamenco show-jukkal. Az Ataru Taiko Japán Dobszínház immár harmadszor dobogtatja meg a fesztiválozók szívét, no meg persze a tradicionális távol-keleti űtős-hangszereket, míg a DaWhy nevű fesztiválformáció tavalyi fergeteg koncertjével alapozta meg idei ismétlését. Itt jegyeznénk meg, ők azok, akik a klasszikus klubhimnuszt, Benny Benassi Satisfaction-jét úgy tudják színpadon, zenekarként robbantani, hogy az ember gyermeke beleborzong.

A nyitónap vége a Kerekes Bánd koncertje lesz, nem is akármilyen vendéggel, a csapattal ugyanis fellép Kiki, az Elő Emelet egykori frontembere. A fiúk különleges, az Ütős Fesztiválhoz igazított műsorral készülnek, a bulin pedig csak még jobban dob, hogy Kiki épp itt ünnepli majd a születésnapját.

A szombati második napot aztán egy remek kis jógával kezdheti mindenki, csak hogy a folytatásban meglegyen a kellő állóképesség. Napközben lehet majd tahiti táncokkal ismerkedni Végh Teodóra közreműködésével, aki idén a fesztivál arcaként támogatja a rendezvényt, meg lehet lesni Danny Bain titkokkal és ritmusokkal átszőtt afrikai meséjét, vagy épp bekapcsolódni a számtalan, nonstop zajló kísérőprogramba: Ott lesz a Felhő Csoport, mely a gyermekeknek kínál szórakozást, lehet beatboxolni, fellépni a Spontán Színpadon, megnézni a helyi alkotók kiállításait, megtanulni ukulelén játszani, vagy épp csak úgy lazán elmerülni a vásári forgatagban, no meg a Velencei-tó hűsítő hullámaiban, lévén a fesztivál közvetlenül a tóparton lesz majd.

A délutáni-esti koncertek itt is erősek lesznek, fellép majd a Talamba, a HolddalaNap, majd este Palya Bea és zenekara tölti be ritmussal a lemenő nap fényében fürdőző Velencei-tavat. Hogy a szombati buli masszív zárást kapjon, arról pedig a Parnograszt gondoskodik, ismerve a csapatot, nem lesz benne hiba.

Vasárnap egy igazi Family Chili Day zárja az idei Ütőst, Danny afrikai meséivel, a 20 Minutes, a hang drum varázslatos hangzásvilágába elkalauzoló Szabadi Andi, valamint Tosoda Projekt és a Kelemen Angelikával megerősített Kiss G László FullJazz Trió koncertjeivel, no meg persze a további számos kísérőprogrammal.

Ez lesz idén az Ütős Feszt, mely továbbra is ingyenesen vegyíti a szórakozást, bulit a minőségi zenei és programkínálattal. A július 20-22-ei agárdi szabadstrandon megrendezésre kerülő ütősről weboldalukon találunk további érdekességeket. ? Ez ütős lesz! ? reklámozta gyakran a tévében a boksz-meccseket Erdei Zsolt világbajnokunk. Reméljük, Agárdon most senkit se fognak elverni!

Szóljon hozzá!