ZETApress

hírportál

MOJO a Belvárosiban

MOJOJez Butterworth: MOJO című gengszter komédiája sajtóbemutatóját láttuk tegnap este a Belvárosi Színházban, Zöldi Gergely fordításában. Szereplők: Csőre Gábor, Nagy Dániel Viktor, Szabó Kimmel Tamás, Ötvös András, Schruff Milán, Hunyadi Máté. Rendező: Göttinger Pál. Producer: Orlai Tibor.

1958-at írunk, a londoni Soho klubjainak pezsgő világa a gyerekcipőben járó rock?n?roll-élet legkülönfélébb figuráit sodorja össze. A sötét lebujok környékén indulófélben lévő sztárocskák, az új zenétől megrészegült rajongók, piti bűnözők és veszélyes nehézfiúk, szerencsétlen ügyeskedők és nagy-pályás játékosok gyülekeznek. Kábítószer és muzsika, kiszolgáltatottság és hatalom, emberek életét magasba röpítő vagy örökre leromboló ügyes húzások és árulások kora ez ? ami éppen történik, és ami ekkor készülődik, a következő évtizedekben fenekestül forgatja majd fel nem csak a zenei világot ? hanem mindent.

Jez Butterworth 1995-ben ezzel a darabjával debütált a londoni Royal Court Színházban. A kritikusok és a közönség hatalmas felbolydulással és rajongással fogadta a szerzőt. A lapok az ádázul vicces, elképesztően bizarr történetmesélést magasztalták, és megörökítették, ahogy a premieren a közönség minden egyes tagja érezte, hogy itt valami különleges született. A kacagtatóan fekete humorú darab magyarországi ősbemutatójára különleges szereposztásban kerül sor ma 19 órakor a Károly körút 3/A-ban. Dramaturg: Sediánszky Nóra. Jelmez: Cselényi Nóra. Díszlet: Ondraschek Péter. Grafika: Csáfordi László. Világítási terv: Kehi Richárd.

Szóljon hozzá!