ZETApress

hírportál

Ötödször a Tisza-tavon

Természet Operaháza Tisza-tavi FesztiválOperát és táncprodukciókat, valamint kerékpározással és csónakos kirándulással egybekötött koncerteket is kínál az 5. Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál, amelyet július 26-a csütörtöktől 29-én vasárnapig rendeznek meg több Jász-Nagykun-Szolnok megyei helyszínen.

A fesztivál négy napja alatt az érdeklődők megkóstolhatják a helyi termelők termékeit és az őstermelők által termesztett alapanyagokat, kerékpározhatnak és csónakázhatnak ? mondta el Jakus Anita, a projekt vezetője a rendezvényt bemutató délelőtt sajtótájékoztatón az Erkel Színház I. emeleti Bernáth Büféjében, ahol Osztrovszki Ildikó olimpiai ezüstérmes zöldség-gyümölcs faragó kiállításában gyönyörködhettünk.

A sajtótájékoztató résztvevői: Jakus Anita, a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál projekt vezetője; Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke; Újvári Imre, Tiszafüred Város polgármestere; Aczél András rendező, a Magyar Állami Operaház színpad-igazgatója; Horgas Eszter fuvolaművész; Román Sándor, az ExperiDance Production művészeti vezetője, koreográfus; Molnár Levente bariton operaénekes; Vona Tibor, az ExperiDance Production alapítója és producere; Sándor Szabolcs karmester; Zarándy Ákos zeneszerző és Hoffmann Richárd előadóművész voltak. Moderálta: Csete Beáta.

A Tour D’Opera elnevezésű 67 kilométeres kerékpártúra résztvevőit a megállókban különböző műfajú koncertek várják, a Boat D’Opera közönsége motorcsónakokkal közelítheti meg a programok helyszíneit. A rendezvényen fellép mások mellett az Experidance Production, Palya Bea, a Magyar Állami Operaház szólistái és zenészei, St. Martin és Bősze Ádám. A fesztivál első napján, július 26-án a tiszafüredi Morotva félszigeten tartják a Családi TO’Pikniket, amelynek középpontjában a gasztronómia áll. Az érdeklődőket komolyzenéhez kapcsolódó programok, workshopok, játékok és főzőverseny szórakoztatja, valamint bemutatkozik Szolnok, a rendezvény díszvendége.

Az Experidance Production: Nostradamus ? Világok vándora című produkciója július 27-én pénteken látható a tiszafüredi Morotva-félszigeten. Az előadásban közreműködik Miklósa Erika és Molnár Levente operaénekes, a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus Sándor Szabolcs vezényletével.

A július 28-án szombati kerékpártúra megállóiban, a kikötőkben és a tóparton különböző műfajú zenei koncertek szólalnak meg. A Magyar Állami Operaház szólistái és zenészei a tiszafüredi Kormorán kikötőben adnak műsort, Tiszanána ? Dinnyéshát kikötőjében az Armel Opera Festival interaktív programján vehet részt a közönség. A sarudi strandon Palya Bea Egyszálének című albumának dalait adja elő, a Vivat Bacchus együttes bordalokat mutat be. Fellép továbbá az MH Szolnok Légierő Zenekara, Hoffmann Richárd és Nédó Olga, a Fourtissimo, Pitti Katalin, Napsugár Anna és a Tavirózsa népdalkör, valamint Egyházi Géza és Mahó Andrea.

A július 29-én vasárnapi Boat D’Opera napon a közönség motorral ellátott csónakokon indul el az abádszalóki Szalók Yacht Klubból a különböző koncerthelyszínekre. A programok között szerepel Bősze Ádám zenei stand-upja, Marton Éva operaénekes tanítványai, Megyimórecz Ildikó és Horti Lilla előadása, Zarándy Ákos zeneszerző darabjának bemutatója, St. Martin szaxofonjátéka, Dobszay Péter karmester fellépése a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Rezes Nagyparti együttesével, Horgas Eszter és Falusi Mariann duettje, valamint a Klezmerész Együttes produkciója. A programokról, a napijegyekről és bérletekről is weboldalukon tájékozódhatunk.

Szóljon hozzá!