ZETApress

hírportál

Razzia a Vörösmarty téren

Razzia április végénPozsgai Zsolt: Razzia című krimivígjáték sajtótájékoztatóján voltunk délelőtt a Vörösmarty téri Hungaricum Élményházban. Bemutatója április 28-án szombaton 19 órakor lesz az I. emeleti Pódiumon. Bejárat a Dorottya utca 1-ben.

A sajtótájékoztatón részt vett: Nagy Mónika Lea, a Pódium igazgatója, Pozsgai Zsolt író és H. Varga Tamás rendező, valamint a szereplők: Putnoki László (Rodolfó), Tankó Erika / Wessely Zsófi (Ann), Szűcs Kinga (Michaela), Gubík Ági (Rosita), Bartha Alexandra (Marylin), Fésűs Nelly (Marian), Sipos Judit (Isabel), Boldizsár Tünde (Lucia), Demeter Helga / Kiss Anna Laura (Eliana), Babják Annamária (Roxana) és Nagy Natália (Bözsi), a sajtóbeszélgetés moderátora.

A Razzia egy gyilkosság utáni nyomozás története, melyben a tíz (!) női gyanúsított szerepén keresztül tíz sors tárul fel, tíz élet, tíz lehetőség a boldogságra vagy boldogtalanságra. Olykor nevetve, olykor sírva, de mindenképpen keresve és felmutatva az emberi értékeket ott is, ahol azok már veszve látszanak. Az együtt eltöltött éjszaka alatt a nők között komikus és megható helyzetek bontakoznak ki, sorstársak lesznek ebben a reggelig tartó vallatásban, hogy aztán megkönnyebbülten lépjenek ki hajnalban a napfényre, és folytassák tovább mindennapi harcaikat a fennmaradásért. A díszlet Bartha Károly Zsolt munkája.

Kérdésemre a rendező elmondta, hogy a castingra 120 képzett színésznő érkezett, mindannyiuknak egy-egy általuk választott karaktert kellett eljátszani. Közülük mindössze hat alkalmast talált, így a további szerepekre ő kért fel művésznőket. Mivel a színészegyeztetés komoly feladat, így többüknél kettős szereposztásban gondolkodott. Boldizsár Tünde hozzátette, hogy ritkán jár castingra, mert úgy tapasztalta, hogy a rendezők igyekeztek gyorsan letudni a feladatot, Tamás viszont érdekelődőn, lelkiismeretesen hallgatta végig a jelentkezőket.

Szóljon hozzá!