ZETApress

hírportál

Dühöngő ifjúság a belvárosban

Dühöngő ifjúságJimmy Porter jazz trombitás cukorkás bódéjából tartja fenn magát és terhes feleségét, Alisont. Sokat vár az élettől és képtelen elfogadni a társadalmi elvárásokat; nem hajlandó beletörődni, hogy rá is középosztálybeli életmód várhat ? láttuk tegnap este a Belvárosi Színházban John Osborne: Dühöngő ifjúság című műve sajtó- és szponzori bemutatóján.

A szerző saját házasságának élményeit írta meg ? alig több mint két hét alatt ? ebben a forradalmi műben, mely egy csapásra ismertté és népszerűvé tette őt az egész világon. Dühös fiatalok jelentek meg benne, akik új elvárásokkal, új frusztrációkkal és új hangon szóltak hozzá a világhoz. A színdarab hamar klasszikussá vált, több filmes feldolgozást és szántalan színpadi felújítást megélt. Budapesten most először látható Nádasdy Ádám remek új fordításában.

Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Kovács Patrícia, Járó Zsuzsa, Ötvös András, Papp János. Díszlet: Znamenák István. Jelmez: Cselényi Nóra. Dramaturg: Zöldi Gergely. Grafika: Csáfordi László. Rendező munkatársa: Kovács Henrietta. Rendező: Znamenák István. Producer: Orlai Tibor. További előadások: március 16-17-e péntek-szombat és 23-a péntek 19 óra a Belvárosi Színházban, a Károly körút 3/A-ban.

Szóljon hozzá!