ZETApress

hírportál

Báloztak artistáink

Sok év után újra Artista Bál volt a Fővárosi Nagycirkuszban. Tegnap 19 órakor a manézsban hosszú évek után újra báloztak az artisták a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesülete, az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete, valamint a Fővárosi Nagycirkusz szervezésében ? tudatta Bali-Hatala Boglárka.

? Együtt örülni, együtt ünnepelni és a bánatban együtt lenni, ez tarthat minket össze, ez kovácsolhat minket csapattá. Körül nézek, és látom, hogy sokan itt vannak, szinte a cirkusz minden régiójából érkeztek artisták, művészek ? mondta Fekete Péter miniszteri biztos, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója, az est házigazdája. ? Megtiszteltetés számomra is, hogy itt lehetek ? mondta köszönőbeszédében Eötvös Lóránd, a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesületének elnöke is, aki külön kiemelte a bál megszervezésében Krai Gina és Donnert Márta munkáját, akik oroszlánrészt vállaltak az esemény megrendezésében.

Az Artistabál díszvendége ifj. Richter József és felesége, Merrylu volt, akik a 42. Monte-carloi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Arany Bohóc- és Közönségdíjat nyertek. ? Ez a siker nem csak az én érdemem, hanem az egész családomnak, a Richter családnak, a szüleimnek, a Casselly-családnak, a feleségemnek és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez a siker létrejöhetett. Rengeteg munka volt ebben, több éve készültünk erre, és én úgy gondolom, hogy a kemény munka meghozta a gyümölcsét ? mondta köszönőbeszédében ifj. Richter József.

Az esemény nemcsak az ünneplésről szólt, megemlékeztek azokról a kiváló artistaművészekről is, akik nemrég hagytak itt minket: Sallai Ilona Jászai Mari- és Ezüstbohóc-díjas artistára és Ádám László artistára, a Budapest Nagycirkusz alapítójára. Az est során videó-összeállításban visszatekintettek a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválra is, amiben kiemelték a nyolc magyar cirkuszigazgató Newcomer Show-ban fellépő gyermekeinek kézfogását.

Az est további részében Nagy Róbert és Kabai Alex színművészek szórakoztatták az egybegyűlt közönséget dalaikkal, valamint a Keep Shining zenekar szolgáltatta a zenét. A vendégeket svédasztal és pezsgő fogadta, akik később birtokba is vették a Fővárosi Nagycirkusz ideiglenes táncparkettjét. A bál tombolával zárult, az ebből befolyt összeget pedig a fiatal artisták képzésére fordítják majd. A tervek szerint az Artista Bál jövő februárban is megrendezésre kerül.

Szóljon hozzá!