ZETApress

hírportál

ABBA a Pódiumon

Magyar ABBATöbb tucat lemez, több száz sláger, és milliónyi rajongó az ABBA 10 éves karrierjének hozadéka. Máig minden korosztály énekli a dalaikat. Éppen ezért összeállt a 4 fiatal magyar énekes, hogy újraélessze az egykori kultuszt.

Szándékuk, hogy fergeteges show-műsorukkal nosztalgikus örömöt okozzanak az idősebbeknek, és megismertessék a mai generációt egy izgalmas korszak csodás együttesének munkásságával. A fiatalok Super Troupers ? ABBA the show-t adnak december 29-én pénteken 19:30-kor a Vörösmarty téri Hungarikum Pódiumon, a Gerbeaud-ház I. emeletén ? tudatta Jánosi Katalin.

Az ABBA kultusz 1972-ben indult, amikor 4 tehetséges zenész összeállt, hogy az addigi tapasztalataikat és tudásukat ötvözve, valami maradandót alkossanak. Az együttes neve a tagok neveinek kezdőbetűiből állt össze: Agnetha, Björn, Benny, Anni-Frid. Az első B tükörképként írva összetéveszthetetlenné tette a csapatot. A világhírnevet az 1974-es Eurovíziós dalfesztivál hozta meg számukra, amit a Waterloo című dalukkal fölényesen meg is nyertek.

Az óév végén fellépő 4 ifjú tehetség a Budapesti Operettszínház színpadán edződött előadóvá és vált tapasztalt énekessé. Számos zenés produkciót tudhatnak a hátuk mögött, például a Rómeó és Júlia, a Miss Saigon és a Szép nyári nap, amely a magyar ABBA, a Neoton-zenekar slágereiből íródott musical.

Szereplők:

Gőbölös Krisztina a kaposvári VOX énekegyüttes alapítója, és jelenleg a Budapest Voices énekesnője. Szinkronszínészként is dolgozik, valamint többek között a veszprémi Pannon Várszínház vendégművésze.

Moravszki Enikő rendszeres fellépője Bereczki Zoltán koncertsorozatának, A Freelusion show-k vendégművésze, és társszerzője az Eltűntek Világnapja alkalmából készült Soul’Oh ? Missing Souls című dalnak. A lányok mindezek mellett rendszeresen adnak koncertet a Hooligans frontemberével, Ördög Tiborral a Csipa és a KISAMERIKA zenekarral, valamint évről-évre részt vesznek az MTVA, A DAL című Eurovíziós dalfesztiválon, mint vokalisták, például Szűcs Gabi, Szécsi Böbe és a Karmapolis mellett.

Zádori Szilárd a Lévay nemzetközi énekverseny győztese, jelenleg az egri Harlekin Bábszínház színésze, és zeneszerzője, az első bábtechnikával újra gondolt Dzsungel könyve főszereplője.

Kádár Szabolcs János az Operettszínház nagy sikerű előadásainak szereplője, már az anya színházán kívül is bizonyított, ugyanis a Szegedi Nemzeti Színház, és a Debreceni Csokonai Színház, valamint számos külföldi produkció keretein belül is szórakoztatta a nagyérdeműt.

Szóljon hozzá!