ZETApress

hírportál

Mókus a Pódiumon

Szirtes Edina MókusSzirtes Edina Mókus: Így szeretettem volna élni? Koncert a muzsikáért és az Emberekért címmel koncertezik november 29-én szerdán 19:30-kor a Vörösmarty téri Hungarikum Pódiumon, a Gerbeaud Ház I. emeletén ? tudatta Jánosi Katalin.

? Ez a koncertanyag, melyről álmodozom, magyar költők verseire íródott darabokból állna, ezért bátorkodtam ilyen nagyravágyó címet/alcímet adni. Hiszen ezek a műremekek magukban hordozzák a gondolatot, melytől jobbak, nemesebbek lehetünk, vagy akár a ki nem mondott fájdalmainkra kaphatunk vigaszt, vagy a megfogalmazhatatlan tévelygésünkre, amiben a mindennapokban szenvedünk, találunk menedéket.

Tehát ez a koncertanyag magában hordozza a klasszikus zenei hagyományokat, de mindvégig karöltve él számos könnyűzenei stílussal (jazz, folk, vagy világzene). Nagyon szeretnék egy olyan zenei világot teremteni, melyet nem csak a komolyzenét szerető komoly emberek hallgatnak meg, vagy éppen a túl-vidám mindent felrúgni akaró fiatalok, hanem akár egymás mellett ülve mind a ketten.

Az is cél, hogy ne lehessen nyomon követni, most éppen melyik zenei világból hallunk megnyilvánulást, vagy arra jellemző dolgokat. Ne stílusokat szeressünk! ? kéri Mókus. A darabot azokkal a zenésztársakkal mutatja be, akikkel egy éve koncertezik: gordonka ? Kertész Endre, brácsa ? Hegyaljai Boros Zoltán és Haraszti Krisztina, hegedű ? Csonka Gábor, ütőhangszerek ? Födő Sándor, gitár ? Hámori Máté, ének és hegedű ? Szirtes Edina.

Szóljon hozzá!