ZETApress

hírportál

Csodagömb a manézsban

Ma 19 órától mutatja be Csodagömb ? Cirkuszi Nagykarácsony című új műsorát a Fővárosi Nagycirkusz, melyben a nézők egy varázshatalmú komornyik vezetésével varázsbuborékok hátán repülnek el a csodagömbök birodalmába, ahol minden kívánság teljesülhet, minden álom valóra válhat.

A klasszikus cirkuszi számokból felépülő műsor varázslatos világában fellépnek zsonglőrök, akrobaták, bűvészek, lovas akrobaták (egyenesen Minszkből), egy megnyerő stílusú illuzionista, egy bájos indiai elefánt és egy varázslattal kacérkodó úgynevezett buborékszám is. Fotóink a tegnap-tegnapelőtti próbákról Toldi Éva felvételei.

? Csak azt kérem tőled, hogy amíg várod a karácsony estét, merj álmodni, merj álmodozni, merj kérni és engedd szabadjára képzelőerőd! Mielőtt minden reggel kinyitod szemed, miután minden este behunyod a szemed, kérj valamit. Valami olyat, amit el szeretnél érni az életben, amire mindig is vágytál, amiről mindig is álmodoztál. S majd az ünnepi este meglátod, ott lesznek előtted a karácsonyfa körül életálmaid és kéréseid! Ha nem is kézzelfoghatóan, de buboréknyi varázsgömbökben ott lebegnek-libegnek majd a játékos gyertyafényben; és ha egyiket-másikat a kezedbe veszed és a szívedbe engeded, kérésed, vágyad, álmod teljesülni fog! ? áll a Fővárosi Nagycirkusz új produkciójának szinopszisában.

A fellépők között érdemes megemlíteni a Maik Gärtner Family-t, akik immár négy generáció óta dolgoznak elefántokkal: indiai elefántjuk, Rani 47 éves, és negyven éve, három generáció óta lép fel a családdal, így régebb óta van a szakmában, mint a harminc éves családfő, aki magyar származású feleségével dolgozik a produkciókon. A manézsban dolgozik még Agustin Viglione argentin bűvész, Ő 14 éves korától autodidakta módon sajátította el a bűvészet tudományát, 2010 óta óriásbuborékokra specializálódott, és erre építette fel látványos előadását is.

A Las Bellas Chicas kubai kínairúd-csapat tagjai a kubai nemzeti cirkusz tagjai, latin-amerikai turnéjuk után másfél éve európai cirkuszokban lépnek fel. Fellép továbbá Rafal Walusz lengyel bűvész, illuzionista is, aki hihetetlen mutatványaival és páratlan stílusával már több kontinensen is hatalmas sikert aratott. A műsorban fontos szerepet kap Halasi Márk is ? aki hét éven keresztül volt a világ legnagyobb cirkusza, a kanadai alapítású Cirque du Soleil: Varekai című darabjának címszereplője ? hogy levegő- és hulla-hopp karika-számaival nyűgözze majd le a közönséget.

? A Csodagömb egy olyan klasszikus karácsonyi cirkuszműsor, ahol a látvány, az ünnepi hangulat és a csoda kápráztatja el a nagyközönséget. Amikor megálmodtam a történetet, egy dolgot tartottam szem előtt: hogy bárki átélhesse azt, hogy nincs lehetetlen, ha merünk álmodni, az valóra válhat. Fekete Péter főigazgató úr lehetőséget adott, hogy amit megálmodtam, azt valóra válthatom. Egy olyan műsor összeállítását tűztük ki célul, hogy a közönség, a gyermekektől a felnőttekig, önfeledten szórakozhasson és elfeledje a mindennapi gondokat ? mondta Vincze Tünde, a Csodagömb ? Cirkuszi Nagykarácsony című műsor rendezője. Csodagömbjét december 31-én Szilveszterig láthatjuk a Fővárosi Nagycirkuszban.

Szóljon hozzá!