ZETApress

hírportál

Jótékonysági karácsonyi est a Vígszínházban

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szerda este 7 órakor idén is megrendezi jótékonysági karácsonyi estjét. A Vígszínházban Méhes László rendezésében a Pán Péter című mesemusical kerül bemutatásra. A főbb szerepekben Majsai-Nyilas Tünde, Oberfrank Pál, Igó Éva, Gyuriska János és Reviczky Gábor látható. Az előadás októberi premierjéről másnap már beszámoltunk. Az előadás emelt árú jegyeinek eladásából befolyt összeggel a nézők a Gyermekmentő Szolgálat további munkáját segítik.

Több teherautónyi ajándék a nagycsaládosoknak

Újra országos karácsonyi ruha- és játékgyűjtő akciót szervez a budapesti székhelyű, melegétel házhoz szállítással foglalkozó piacvezető vállalat, a Food Express. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének támogatására indított kampány november 2-tól december 8-ig tart, az összegyűjtött adományokat pedig december 13-án adják át a NOE képviselőjének. 2004-ben, az első ilyen akció keretében a Food Express négyszáz köbméter ? húsz teherautónyi ?, tavaly pedig már harminc teherautónyi jó minőségű ruhaneműt és játékot gyűjtött össze és adott át a rászorulóknak.

Az országos ruha- és játékgyűjtő akció keretében a Food Express november 2-tól díjmentesen elszállítja azoktól a családoktól a jó állapotban lévő használt játékokat és ruhákat, akik így szeretnének segíteni a nagycsaládban élőknek. Az összegyűjtött felajánlásokat decemberben adják át a Nagycsaládosok Országos Egyesületének, akik gondoskodnak majd arról, hogy az adományok célba jussanak és ezáltal a rászorultabbak otthonába is gazdagabb ünnep köszönhessen.

Harmadik játék és ruhagyűjtés a nagycsaládban élők megsegítésére

A tavalyi Food Express kampány keretében 30 teherautónyi – közel félezer m3 – ruhát és játékot gyűjtött össze a vállalat. A kampányban nem csak a Food Express fogyasztói vehetnek részt, hiszen a melegétel házhoz szállítással foglalkozó cég vállalja, hogy területi képviselői által összegyűjti a 06/40-366-366-os, helyi tarifával hívható ügyfélszolgálati telefonszámon bejelentett felajánlásokat is.

A Food Express egész évben igyekszik segítő kezet nyújtani a rászorulóknak – támogatja többek között az Oltalom Alapítványt, a Fehér Holló Gyermekszolgálatot, valamint több általános iskolát és óvodát. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 1987. október 24-én alakult meg Budapesten, mint pártoktól, felekezetektől, ideológiáktól független non-profit szervezet. Egyesületünk 1998. január 1-jétől kiemelten közhasznú minősítést kapott. Az Egyesület rendes tagjai lehetnek olyan természetes személyek, akik saját háztartásukban legalább három gyermeket nevelnek vagy neveltek fel.

Szóljon hozzá!