ZETApress

hírportál

Karácsony a Bábszínházban

Boribon és AnnipanniAz Egészségőr Alapítvány és a Magyar Rákellenes Liga a szeretet ünnepe, karácsony alkalmából köszöntötte ma délelőtt az onkológiai betegséggel még küzdő és már gyógyult gyermekeket a Budapesti Bábszínházban. Az eseményen az 5 éves Berci unokámmal magam is részt vettem.

400 gyermeket hívtak meg, őket az aulában szaloncukorral várta a Mikulás. Az asztalokon üdítők, pogácsák, édességek várták az érkezőket. Háromnegyed 10-től mehettünk a színházterembe, ahol Rozványi Balázs gazdasági alelnök köszöntője után kezdődött a Boribon és Annipanni című 60 perces bábelőadás egy szünettel. A szeretetlakoma akkor folytatódott, s az asztalokon diós és mákos bejgli is várta a 3 éven felüli gyermekeket.

Marék Veronika hőseit az egész világ ismeri, a mackó és a kislány történetein generációk nőttek fel. Hétköznapi kalandjaik legnagyobb varázsa, hogy minden mai és egykori gyerek számára ismerősek. Mert mindenki vágyott már piros kisautóra, barátkozott össze kóbor cicával vagy épített házat az asztal alatt. Mindenki volt már beteg, fújt a kádban buborékot és kért anyától még egy esti mesét. És mindenkinek van legjobb barátja, mint Annipanninak Boribon, és Boribonnak Annipanni. A darab a Boribon és Annipanni, Jó éjszakát, Annipanni! Boribon születésnapja, Boribon beteg, Boribon házikója és az Annipanni, mesélj nekem! című kötetek alapján készült.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XbqBLHcIPXI[/youtube]

Az előadásban elhangzó dalok a 2011-ben a legjobb gyereklemez kategóriában Fonogram-díjjal kitüntetett Boribon muzsikál című albumon jelentek meg. A 2013 októbere óta játszott előadás a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén a zsűri döntése alapján megkapta a legjobb gyerekelőadásnak járó Üveghegy-díjat, Lisztopád Krisztinát pedig a legjobb látványért járó Koós Iván-díjjal tüntették ki. Az előadás megkapta a Színikritikusok Díját mint a 2013/2014-es évad legjobb gyermek- és ifjúsági előadása. A 21. Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál fődíját is megkapta, Bercsényi Pétert pedig a legjobb színészi alakításért járó díjjal ismerték el.

Szóljon hozzá!