ZETApress

hírportál

A Dal 2017. a Dunán

A Dal 2017 zsűrijeMegvan az a 30 dal, amikkel találkozhatunk A Dal 2017. versenyében! A szakmai zsűri több, mint 300 dalból választotta ki azokat a produkciókat, amik részt vehetnek a Duna TV január 14-én szombaton induló show-jában ? derült ki ma 11 órakor az Erzsébet téri Akvárium Klubban.

A sajtótájékoztatón bemutatták azokat a dalokat és előadóikat, akik bejutottak A Dal 2017. évi versenyébe. A sajtótájékoztatónkon az is kiderült, hogy kik lesznek a Duna TV show-jának zsűritagjai, és közösen kerestük a választ arra, vajon mitől is jó egy dal. Moderátorai A Dal 2017 műsorvezetői: Tatár Csilla és Harsányi Levente voltak.

Keressük együtt Magyarország dalát!

A Dunán látható A Dal című produkció nem egy megszokott tehetségkutató műsor: a jövőre hatodik alkalommal képernyőre kerülő dalválasztó show legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek, amelyek közül a szakmai zsűri és a nézők közösen választják ki az egész országot képviselő művet. Ezért a Duna TV január 14-től szombatonként látható versenyére csak olyan előadó és együttes nevezhetett, akinek korábban már jelent meg zenei albuma vagy van országosan játszott rádió- illetve televízió-felvétele, és rendelkezik lemezkiadóval és/vagy hivatásos zenei menedzserrel kötött szerződéssel.

A műsorban több különdíj is átadásra kerül: A Dal 2017 Legjobb Dalszövege és a A Dal 2017 Felfedezettje elismerések mellett az online Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díjátadó színpadán is, A Dal nyertese pedig Magyarországot képviselheti a 62. Eurovíziós Dalfesztiválon 2017 májusában. A Dal 2017-es évada január 14-én indul három élő válogatóval, amit a két elődöntő követ, és a február 18-i döntőben derül ki, hogy melyik lesz Magyarország dala, amit egy ország dúdol majd.

? A Dal című műsornak nem elsődleges célja, hogy Eurovíziós versenydalt keressen. A Dal című műsor generátora, katalizátora az új magyar könnyűzenei művek megszületésének és kiváló alkalom fiatal énekeseknek, tehetséges zenekaroknak, hogy megmutassák magukat ország-világ előtt, hiszen szombat este fő-műsoridőben tudnak bemutatkozni, ezzel kiugrási lehetőséghez jutnak, mint korábban Petruska vagy ByeAlex ? hangsúlyozta Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója a sajtótájékoztatóra küldött videó üzenetében.

Mi lesz az a dal, amit 2017-ben dúdolunk?

Molnár Ferenc Caramel Fonogram-díjas énekes, A Dal 2017 új zsűritagja arról beszélt, miben más A Dal produkcióit értékelni. ? A legfontosabb különbség mindenképpen az, hogy A Dalban nem feltétlenül az előadókat véleményezzük, itt maga a dal a főszereplő. Az előadó hangján túl a dalszöveg, a dallam, a kreativitás a fontosabb tényezők. Én személy szerint egy mai, igényes slágert szeretnék találni. Zsűriztem már több tehetségkutatóban, talán emiatt is nagyon izgatottan várom A Dalt. Izgalmas feladat számomra más szempontok alapján figyelni a dalokat. Lényeges a hang, de valljuk be, ez csak a közlés egyik eszköze a popzenében. Számomra a közlendő mindig fontosabb volt. Természetesen mindezekkel együtt azért egy jó énekhang még mindig nagy kincs, ezért ezt szintén figyelni fogjuk A Dalban. Elöljáróban annyit, hogy fantasztikus lesz az idei műsor is. Brutálisan erős a mezőny, prémium minőségű dalokkal jelentkeztek az indulók. Érdemes lesz követni az adásokat. Úgy érzem, hogy az izgalom garantált. A műsor fináléjában meg fogjuk a nézőkkel találni azt a dalt, ami a legméltóbban fogja hazánk könnyűzenéjét képviselni a nemzetközi porondon és idehaza is bevésődik majd az egész ország szívébe ? árulta el Caramel.

A 2017-es zsűri tagjai Caramel mellett Zsédenyi Adrienn Zséda, Fonogram- és eMeRTon-díjas magyar énekesnő; Both Miklós, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője; Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekarok alapító tagja, a magyar rockzene élő legendája lesznek, míg Pierrot, a 2016-os zsűritag kimaradt. A 30 versenyző a Kállay Saunders Band, Berkes Olivér, Sapszon Orsolya, Gina, Muri Enikő, Szabó Ádám, Kása Júlia, SoulWave, PeetProject, Mrs Columbo, Spoon21, Henderson Dávid, Oláh Gergő és a Roma Soul, Kővári Péter, Radics Gigi, The Wings, Tóth Gabi, The Couple, Singh Viki, Mujahid Zoltán, Benji, Szabyest, Calidora, Leander, Tóth Andi, Csondor Kata, Benjámin, Pápai Joci, Fedor Kira, és JetLeg lesz.

Ahogy az elmúlt években, úgy jövőre is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét. A Dal 2017 alkalmazás a MédiaKlikk Plusz keretalkalmazáson keresztül hamarosan elérhető lesz. A már regisztrált felhasználók be tudnak lépni az új alkalmazásba is, az új felhasználók pedig közösségi fiókjukkal is tudnak regisztrálni. A Dal 2017 folyamatosan frissülő weboldalán rengeteg extra tartalom, videó és cikk is elérhető a műsorról.

Szóljon hozzá!