ZETApress

hírportál

Újra itt az X-Faktor

X-Faktor 2016Egy év kihagyás után tegnap este visszatért az RTL Klub képernyőjére az utóbbi évek egyik legsikeresebb és legnézettebb énekes tehetségkutató show-műsora, az X-Faktor. Tóth Gabi, ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás Peti, a műsor történetének eddigi legfiatalabb mentorcsapata megkezdte a válogatást és már az első körben számos tehetségre leltek.

Kétség sem fér hozzá, hogy felnőtt egy újabb generáció: az X-Faktor mentorai ? Tóth Gabi, ByeAlex, Gáspár Laci és Puskás Peti ? már az első válogató során számos tehetséget találtak, akikkel hamarosan a tábor adásokban találkozhat újra a közönség. Kristóf például először csak a különcségével hívta fel magára a figyelmet, éneklését követően azonban a mentorok négy igennel engedték tovább az újfehértói fiút.

Anissza gyakorlatilag mindenét ? munkáját, házasságát, otthonát ? feladta azért, hogy énekes lehessen, s úgy tűnik, jó döntést hozott, hiszen a mentorok és a közönség is állva tapsolt a produkciója után. Ugyancsak négy igennel jutott tovább a táborba az örmény származású Karina, akit egyébként barátnői neveztek be az X-Faktorba, karácsonyi ajándékként.

Tóth Gabi szerint Szűcs András Csaba előadásával megérkezett a fény az X-Faktor színpadára. A visszahúzódó fiú a mentorok szerint világklasszisokat megszégyenítő módon adta elő Sam Smith dalát, így nem is volt kérdés, hogy négy igennel engedik tovább. Már az X-Faktor első válogatóján is szembetűnő volt, hogy felnőtt egy újabb generáció: rengeteg tehetséges tinédzser próbált szerencsét a mentorok előtt. Gáspár Laci szerint lassan létre is kéne hozni egy új kategóriát, a szuper 16-ost.

Feltűntek olyan zenekarok is, akik nemcsak profizmusukkal, hanem egyedi stílusukkal is új színfoltot hozhatnak a hazai zenei életben. Az öttagú Soulbreakers banda például, amely heavy soul stílusban játszik, a mentorok szerint profi szinten. A The Wedding at the Slaughterhouse nevű együttes Mézga Család feldolgozása is emlékezetesre sikeredett, ByeAlexet és Tóth Gabit egyből meggyőzte a hörgős metál-zenekar, amelynek tagjai egyébként meglepő módon teljesen átlagos emberek: van köztük kormánytisztviselő, ügyvéd, egyetemista és banki informatikus is.

A tehetségek mellett természetesen idén is rengeteg olyan jelentkező is nekivágott az X-Faktornak, akik nem annyira az énektudásuk miatt maradnak emlékezetesek. Például az egyébként kedves és mosolygós Alexandra, aki úgy énekelte el Christina Aguilera egyik számát, hogy a zenei alapot csak ő hallotta, a telefonja fülhallgatóján keresztül. De valószínűleg Gyöngyi, a jegyellenőr hölgy is az eredeti szakmájánál marad majd, ahogyan Gergő is, aki ugyan a legjobb 12 közé sorolta magát, a mentoroktól viszont egyértelműen négy nemet kapott.

Október 1-jén szombaton 20 órától tovább folytatódik az X-Faktor, amelyben idén minden eddiginél nagyobb a tét, hiszen egy luxusutazás mellett összesen 27 millió forintos nyereménnyel jutalmazzák majd az év legjobb hangját. Az egy éven át havi egymillió forintos készpénznyeremény mellett ugyanis a győztes további 15 millió forintot kap, amelyet zenei karrierjének beindítására fordíthat. A műsor házigazdája idén is Istenes Bence lett, aki a tőle megszokott profizmussal kalauzolja el a nézőket hétről-hétre az X-Faktor világában.

Szóljon hozzá!