ZETApress

hírportál

Karády a Lukácsban

Szerdán délután a Lukács cukrászdában kaptunk ízelítőt Kapócs Zsókának a Warnermusic Kiadónál megjelent Karády albumából ? tudatta Angyal László Aviator.

A művésznő első önálló színházi előadói estje Ma a tiéd vagyok! ? címmel évek óta hatalmas sikerrel fut a Mikroszkóp Színpad műsorán. A fiatal, rendkívül tehetséges és gyönyörű művésznő Karády-dalokat énekel estéről estére a színpadon, Gyarmati István zongorista és zenekara kíséretében.

Zsóka a színpadon esténként a legendás dívát megidézve tolmácsolja Karády Katalin slágereit. Olyankor ő Karády Katalin, a két személyiség eggyé forrva bűvöli el a nézőket. Bár nem adatott meg neki, hogy a művésznővel egy korban éljen, hogy saját bőrén tapasztalhassa meg érzéseit, mégis, szemünket lehunyva egy időutazásban lehet részünk. Olyan fantasztikusan hiteles előadást hallunk, hogy felmerülhet bennünk a kérdés: egy misztikus lélekvándorlás ez, vagy egy szerencsés véletlen csupán?

Az esztétikumként is elismert énekesnő 21 dal segítségével szemünk elé varázsolja a már-már elfeledett, vagy sosem tapasztalt negyvenes éveket. Az előadás sikerén felbuzdulva úgy döntött, hogy a dalok közül 16 egy, az előadások hangulatát teljes mértékben átélhető lemezen is meg kell, hogy jelenjen, amelyet hallgatva Kapócs Zsóka bársonyos, mély, fűtött erotikával telt hangja valóban megigéz bennünket. Ezek a dalok egyszerre szólnak a mának, és tisztelik a múltat.

A Karády-dalok mellett található egy, a kor és a lemez hangulatának megfelelő vadonatúj felvétel, amely Gyarmati István tehetségét dicséri, és kifejezetten Zsóka számára készült. Talán az album varázsereje is ebben rejlik: régi dalok a múltat idézve, mégis a jelenben, a jelenkor titokzatos hangján felcsendülve. A korongon Karády Katalin dalai stílusukat, hangulatukat megőrizve, ám a modern stúdió technológia alkalmazásával készített felvételek hallhatók, egy sejtelmesen búgó női hang, egy zongora, valamint basszus és dob kíséretében.

Szóljon hozzá!