ZETApress

hírportál

Metró Klubból Perugiába

A Miss Europe Continental Hungary szépségkirálynője és két udvarhölgye képviseli hazánkat decemberben Perugiában az európai szépségversenyen ? tudtuk meg tegnap este Prancz Ádámtól, az egyik licenctulajdonostól a Liszt Ferenc téri Royal Étteremben. Fotóink Vigh Alex felvételei.

A magyarországi döntőre múlt péntek este került sor az egykori Metró Klubban, a Dohány utcai Hipnotiq Lounge Barban. A győztes Polgár Dotti, 1. udvarhölgye Oldal Cintia, 2. udvarhölgye Juhász Julianna lett, de az olaszországi versenyen mindhárman azonos esélyekkel indulnak. Mintegy 80-100 belga, francia, albán, spanyol, román és természetesen olasz résztvevő lesz a magyarok mellett az egyhetes edzőtáborban, országonként maximum tíz hölgyet lehet nevezni.

A három magyar szépség a következő hónapokat olasz nyelvtanulással is tölti. A perugiai megméretésen angolul kell beszélniük, de a fogadó ország nyelvét is szeretnék elsajátítani. Az európai verseny már tíz éves, ott tartományonként rendezik a nyári elődöntőket, s hozzájuk csatlakoztak aztán folyamatosan a többi országból. A magyar lányok tavaly indultak először. Legjobban 2. udvarhölgyünk szerepelt, aki a top 20-ba jutott. 1. udvarhölgyünk már az elején kiesett, s a 2015-ös királynőnk is hamar követte.

S miért jó a top 10-be kerülni? ? Mert mindegyikük egyéves jól fizető olaszországi reklámszerződést kap. Tavaly albán lány nyert, s a legjobb tízbe több honfitársa került, nincs ebben országos limit. Idei cél, hogy mindhárom lányunk a legjobb tízbe kerüljön! Az estélyi ruhákat itthonról viszik, míg a fürdőruhákat és egyéb fellépő ruhákat, ékszereket a házigazdák biztosítják számukra. A felkészülésben Kovács Nóra koordinátor és Fehérvári Dóri tavalyi 1. udvarhölgy is segíteni fog.

A hazai válogatón mintegy 80-100 lány indult. Köztük volt Sajtos Enikő mozgássérült modell is, aki becsülettel végigdolgozta a felkészítő tábort, de a pénteki döntőbe már nem került. Ott csak 14 lány mérkőzött meg a zsűri pontjaiért. Végig mindegyikük versenyben maradt, kieső nem volt közülük. Két nappal később, vasárnap este a Duna és Duna World csatornákon látott Magyarország Szépe versenyen viszont folyamatosan estek ki a lányok a kezdő 15-ből ? 1, 2, 2 és 5 ?, s ez az egyik kollégát alaposan megzavarta. A hétfői sajtótájékoztatón megkérdezte a szervezőktől, hogyan kaphattak különböző szponzori és közönségdíjakat a legjobb ötbe se került lányok. Hiába mondták neki, hogy az egy másik verseny volt, s a péntekit ? melyet a kolléga a helyszínen nézett végig! ? nem is közvetítette a tévé, sehogy sem látta be, hogy tévedett. Lehet, hogy akkor átaludta az eseményeket?

A péntek éjfélig tartó döntőn Roland énekelt. A lányok felvonulásait és a zsűri pontozásait követően Polgár Dotti is mikrofont ragadott. Kiskorától énekel, gyönyörű hangja van, ezzel is szeret örömet szerezni az embereknek. Személyében jó fejre került a korona. Sok sikert kívánunk neki és udvarhölgyeinek a decemberi perugiai megmérettetésen!

Szóljon hozzá!