ZETApress

hírportál

Megújult az Alcatraz

AlcatrazAz Alcatraz a zenészek kocsmája ? tudtuk meg a tegnapi sajtótájékoztatón, ahol hosszú távú projektjeikről és céljaikról is hallhattunk a Rákóczi út 30-ban. Új zenész naptárukról és lemezkiadási terveikről is tájékozódhattunk.

Legfontosabb céljuk, hogy az Alcatraz újra visszakerüljön Budapest zenei és éjszakai életének véráramába. Szeretnék elérni, hogy az Alcatraz legyen az a kocsma, ahol a legjelentősebb hazai zenészek szórakozásra, pihenésre elkülönített idejük nagy részét eltöltsék. Egyfajta a reformkori politikai életben megismert példához hasonlóan egy helyre szeretnék sűríteni a szakma nagyágyúit, hogy ötleteikkel, gondolataikkal és játékukkal a zenei élet értelmiségi központjává alakítsák a már önmagában is muzeális értékű berendezéséről ismert kocsmát.

Emellett egy olyan programtervezetet készülnek kialakítani, amely folyamatos, heti rendszerességgel ontja a vendégek számára a kínálkozó lehetőségeket, nem csupán zenei programokkal. A szép nő, mint fogalom fontos epizódszerepet fog kapni. Álljon itt ebből egy kis ízelítő. Hétfő: jazz esték jam sassionnal ? fiataloknak járó kedvezményekkel, hogy megismerhessék a stílust, egyetemek szervezésének segítségével (Benkó Dixieland Band, Babos Gyula, Szakcsi Lakatos Béla, Muck Ferenc, Kozma Orsi, St. Martin, Bontovics Kati és sokan mások).

Kedd: blues és rock party (Deák Bill Gyula, Török Ádám, Pribojszky Mátyás, Fekete Jenő Takáts Tamás, stb.). Szerda: Tánczene a rock and rolltól a szambáig (Höf Jazz Bánd, Saxi Maxi; Marót Viki, stb.). Csütörtök: Zene éjszakája (Roy és Ádám, Keresztes Ildi). Péntek: Funky, sóul (Zsola, Tóth Vera, Éliás jr, Váci Eszter). Szombat: Mindörökké rock! (Kovács Áron, Gönzcy Gábor, Unisex). Vasárnap: Szépség, divat, humor és a zene estje (Back II Black, Group?n?swing, Street singers, Anonymus) Stand up comedy, szépségversenyek, divatbemutatók stb.

Nyócker a naptárban

NyóckerAl Capone Amerikájának mintájára, és a kor hangulatára alapozva egy egészen egyedi produkcióval fognak előállni, mégpedig egy olyan zenész naptárral, amely legjobb tudásunk szerint csaknem száz éve nem volt Magyarországon. Egy képregény formájában, az év tizenkét hónapjára ad egy-egy, de egymással összefüggő sztorit, természetesen maffiózós témában. A projekt technikai megvalósításával kapcsolatban érdemes tudni, hogy a karakterek hús-vér emberek háromdimenziós fényképei alapján lesznek megalkotva. A szereplők híres zenészek lesznek.

A forgatókönyvet jelenleg a 2005-ös Annecy Animációs Filmfesztiválon Európa legjobb animációs filmjének választott Nyócker forgatókönyvírója, Nagy Viktor, a fotókat pedig Tündik Judit készíti. A képregény tartalmazni fogja a szórakoztatási és zenei elemeken kívül a művészi motívumokat is.

Végül, de nem utolsó sorban kiadnak egy válogatáslemezt is, amely hűen fogja tükrözni azt a hangzást, amit az Alcatraz képvisel. A Jazzy Rádióval karöltve tömény, hetvenpercnyi anyagot készítenek zenészeik közreműködésével, régi slágerek új feldolgozásában. Újra felcsendül majd többek között a New York, a Jiggolo, valamint a Viva Las Vegas című nóta is.

Szóljon hozzá!