ZETApress

hírportál

High HAIR Party az IBS Színpadon

A HAIR című musical VIP partiját rendezték az előadás két bemutatója között tegnap este az IBS Színpadon. Már az előtérben a Szindra társulat jelmezes szereplői vártak mindnyájunkat. Amíg az alkoholos koktélokért álltunk sorba, megcsodálhattuk a fiatal művészek frizuráit. Itt ma minden és mindenki a hajról szólt.

A Wella Magyarország Kft. is szponzorálja a produkciót. Az érdeklődőknek frizurastílus tanácsadással szolgáltak, távozáskor stílszerű ajándékokat adtak. Betekinthettünk a darab főpróbájába is. A premier épp ma két hete már megtörtént, s most a második szereposztásban készültek a vasárnap esti bemutatkozásra. Földessy Margit rendezőnő több jelenetet is kihagyott, illetve néhányat mindkét szereposztásban lejátszatott. Igazi woodstocki hangulat uralkodott a teremben.

A tombolára a pub-beli fogadáson került sor. Igaz ide csak később érkeztek meg a művészek, mert rendezőjük irányításával alaposan át akarták venni a darabot. A számos mai és korábbi fiatal tehetség között néhány nevet említsünk a teljesség igénye nélkül. A főszerepekben Gallusz Nikolett, Harsányi Bence, Herrer Sári, Nemcsók Nóri, Kapócs Zsóka, Szabó Zsófi, Haddad Henrik, Tas Gergely, Szabó Mariann, Seres Dániel, Widder Kristóf és Vereckei Zsolt énekelt és táncolt a világot jelentő deszkán.

S most ejtsünk néhány szót a darabról is. A világhírű musical méltán világhíressé lett, Milos Forman által rendezett filmváltozatát minden korosztály ismeri. A történet üzenete örök, s talán ma is aktuális annyira, mint a film 1979-es elkészülésekor. Az előadás Gerome Ragni és James Rado eredeti szövegkönyve és halszövegei alapján, a film jeleneteinek figyelembevételével készült. Zenéjét Galt MacDermot szerezte.

A holnapi előadást november 12-én, 18-án és 26-én követik az újabbak. A magyar szövegkönyv Szurdi András munkája, a magyar dalszövegeket Vallai Attila írta. A mű eredetijét a New York Stage-en Michael Butler állította színpadra. Hazai követői is zajos közönségsikerre számíthatnak a musical mindkét szereposztásában.

Szóljon hozzá!