ZETApress

hírportál

Szűcs Gabi saját útja

Új lemez, egyedi hangzás. Tűsarokkal a swingből a retróba. Szűcs Gabi, a legendás Cotton Club Singers egyik alapítója látványos zenei metamorfózison esett át: a swingen keresztül eljutott a popig, s a zenei stílusváltás közben sikerült kialakítania egy egészen egyedi hangzásvilágot ? tudatta az 1G Records.

A most megjelenő, első magyar nyelvű lemeze, a Tűsarakú lépteim olyan koncepciót mutat be, amely a hazai zenei palettán újszerű hangot képvisel: keveredik benne az amerikai soul és a rock ?n? roll, az ’50-es, ’60-as évek retró világa, valamint az olasz és francia dallamok napsütötte életérzése. Táncolható, néha andalító, dallamos, korszerű hangzásba öltöztetve emblematikus, mindenki számára ismerős színpadi produkcióval egészül ki.

A dalok felidézik a római utcák robogókkal teli lüktető forgatagát és hangsúlyozzák a dolce vitát, ezt a sajátos életszeretet. A Tűsarkú lépteim című CD dalai hol élesebben, hol lágyabban koppintanak bele az élet nagy dolgaiba, melyen keresztül minden nő magára ismerhet a lemez hallgatása közben. A Nők Lapja télnek az új lemezről Szűcs Gabi így nyilatkozott: Jó kis retrós lemez készült, ami inkább vagány csajos, mint érzelgős. Azt szeretném, ha egy olaszos, franciás film jutna eszébe annak, aki a Tűsarkú lépteimet hallgatja. [?] Mint egy kis film tíz pici történettel. Olyan történetek, amelyek belőlem inspirálódnak, de mindenki magáénak érezheti. Nem akartunk az emberek arcába nagy igazságokat nyomni. A munkacíme Dolce Vita volt, ez elárulja a hangulatát!

A lemez egyedi megjelenéssel kerül ki a piacra: a november 19-én szerdán megjelenő Nők Lapja Évszakok című negyedéves magazin mellékleteként! Az album budapesti bemutatója 2015. január 10-én szombaton 20 órakor lesz Budán, az Átrium Film-Színházban, melyet egy országos turné követ a tavasz folyamán a vidék nagyvárosaiban. Jegyvásárlás a Margit körúti Átrium Film-Színház jegypénztárában.

Szóljon hozzá!