ZETApress

hírportál

Őrültek a Tháliában

Hétköznapi őrültekDecember 6-án szombaton kerül sor a Hétköznapi őrületek című cseh komédia premierjére a Thália Színházban ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón a Mai Manó Házban. A lírai komédia rengeteg humorral rólunk szól, akik közelről talán kicsit bolondnak látszunk, ám távolról lehet, hogy nem is látszunk egyáltalán.

Prága, évekkel a rendszerváltás után. Mintha felnőni, megöregedni, szeretni, élni ? újra kellene tanulni mindent. Petr egy éjjel elindul, hogy visszaszerezze a szerelmét, Janát. Ha el sem indul, Jana visszatalált volna hozzá magától. De Petr, a prágai Don Quijote mulatságos és megrendítő útján, hóbortos alakok és mágikus tárgyaik forgatagán át addigra messze jár. Csak a kérdés marad utána: hol az őrület, bennünk vagy körülöttünk?

Szereplők: Petr: Pindroch Csaba, Anya: Molnár Piroska, Apa: Szombathy Gyula, Mokka: Szabó Győző, Jana: Fodor Annamária, Ales: Vida Péter, Sylvie: Grisnik Petra meghívott vendég, Jiri: Tamási Zoltán, Alice: Tóth Eszter, Anna: Gubás Gabi, Éva próbababa: Bánovits Vivianne, Főnök és férfi: Mózes András. Rendező: Béres Attila.

A sajtótájékoztatón a megszólalás sorrendjében Béres Attila rendező, valamint Pindroch Csaba, Szabó Győző, Fodor Annamária és Szombathy Gyula színművészek vettek részt. Mózes András és Bánovits Vivianne is eljött, de nem szólalt meg. Szerepe szerint a próbababa Mokka szerelmeként a darab végén életre kel és boldogan élnek. Mint a rendező elmondta, egy próbababa ideális szerető, hiszen sosem fecsegi ki szexuális titkaikat. Jómagam egy guminőről írtam hasonlót a ’90-es évek elején a Reform hírmagazinban, mely idekattintva elolvasható.

Szóljon hozzá!