ZETApress

hírportál

Belvárosban Itália

A folyón túl ItáliaNégy olasz?amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. És ha már együtt vannak, elszabadul a konyhaművészet meg a valódi olasz téboly. Csakhogy Nick nagy bejelentésre készül: el akar költözni a családi fészekből ? láttuk tegnap este Joe Dipietro: A folyón túl Itália című komédiájának sajtóbemutatóján.

A négy nagyszülő mindent bevet, hogy ezt megakadályozzák. A nagyszülők számára már az is nagy csalódás volt, hogy elmentek a gyerekeik, és most készül elköltözni az utolsó fiatal, akiért érdemes élniük. Azt hiszik, a gyerek akkor lesz egészséges és boldog, ha gyámolítják, főznek rá, elmondják neki, hogyan kell élni. Ez a tévedésük. Aztán egyszer csak ? sajnos nagyon későn! ? rájönnek, hogy elrontották nevelését. Már csecsemő korától kezdve túlgondozták unokájukat.

Szereplők: Nick ? Szabó Kimmel Tamás; Aida ? Lázár Kati; Frank ? Lukáts Andor; Nunzio ? Benedek Miklós; Emma ? Szabó Éva; Caitlin ? Cseh Judit. Jelmez: Cselényi Nóra. Díszlet: Znamenák István és Szalai József. Plakát: Csáfordi László. Asszisztens: Jánoska Zsuzsa. Rendező: Znamenák István. Producer: Orlai Tibor. Joe Dipietro vérbő komédiája Zöldi Gergely fordításában generációs különbségekre épül: az időseknek mindig első a család, a fiataloknál ez bizony már nem ilyen egyszerű. A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre. A holnap esti premiert követően a kétrészes előadás október 10-11-én péntek-szombaton és 19-én vasárnap is 20 órától látható a Belvárosi Színházban.

Szóljon hozzá!