ZETApress

hírportál

Carmen a Margitszigeten

Carmen szerepében: Rinat ShahamA végzetes szenvedélyek operája négy felvonásban, két részben, francia nyelven, magyar felirattal lesz látható július 4-én és 6-án (pénteken és vasárnap) 20 órakor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon három órában, egy szünettel a Magyar Állami Operaház és a Szabad Tér Színház közös produkciójában ? tudtuk meg Jánosi Katalintól.

A Szabad Tér Színház idei bemutatója Bizet legnépszerűbb műve, a Carmen. A világ zenei színpadainak leggyakrabban játszott darabja új rendezésben kerül bemutatásra a Budapesti Nyári Fesztivál keretében a legjobb hazai énekesek közreműködésével. A címszerepet napjaink egyik legkapósabb Carmenje, Rinat Shaham alakítja. Az izraeli származású sztárénekes a legrangosabb operaházakban énekli a szerepet: a Honkongi Opera, a szentpétervári Mikhailovsky Színház, a hamburgi Staatsoper, a Sao Paolo-i Teatro Municipal, a Moszkvai Bolsoj, a Sydney-i Opera és a Bécsi Staatsoper után először mutatkozik be a magyarországi közönségnek.

A dohánygyári munkáslány, a Sevillát megszálló spanyol hadsereg katonája és a nép körében közkedvelt bikaviadalok ünnepelt hőse, a torreádor szerelmi háromszögéről szóló tragikus történetet Bizet érzelem gazdag, lüktetően dallamos zenéje teszi felejthetetlenné. Egy odadobott virág nyomán fellobbanó vad szenvedélyek, féltékenység, hatalmi játszmák, női praktikák, végzet és halálos szerelem keveredik a karneváli hangulatú, egyszerre forró és zűrzavaros történetben. A Carmen legszebb áriáit, a Habanerát, a Virágáriát, a Torreádor-dalt azok is ismerik, akik színpadon még sosem látták-hallották.

Szóljon hozzá!