ZETApress

hírportál

Nyitókoncert a Margitszigeten

Snétberger Ferenc - Fotó: Raffay ZsófiSnétberger Ferenc és barátai: For my People (Népemnek) koncert gitárra és zenekarra lesz a Budapesti Nyári Fesztivál nyitókoncertje június 13-án, pénteken 20 órakor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon két és félórában, egy szünettel ? tudtuk meg a kora délutáni sajtótájékoztatón a Páva utcai MATÁV Zeneházban.

A ’90-es évek végén írt zenedarab az emberi szenvedés megszűnésének reményében írt éltető himnusz, személyes vallomás, amely a holokauszt roma és szinti nemzetiségű áldozatainak emlékére született meg. A háromtételnyi művet a roma hagyomány érzelmes zenéje ihlette. A Raffay Zsófi fotóján látható szerző szólistaként lép színre a koncert első felében a Keller András vezette Concerto Budapest zenekarral. A két zenészt sokéves zenei barátság fűzi egymáshoz.

Az est második részében bemutatkozik a Snétberger Zenei Tehetség Központ növendékeinek új generációja. A neves gitárművész olyan zenészekkel lép színpadra, akik hozzá hasonlóan otthon vannak a különböző zenei műfajokban, melyek alapját a klasszikus zene és a jazz jelenti. A modern és a hagyományos stílusok tisztelete Oláh Tzumo Árpád zongorista, Barcza Horváth József bőgős, valamint Toni Snétberger dobos zenei világában is érvényesül. Az est sztárvendége lesz Michel Godard, a számos hangszeren ? köztük tubán és szerpenten ? játszó francia zenei tehetség. Muzikalitásával és páratlan a virtuozitásával számos nemzetközi fesztivál közönségét lenyűgözte már, ám Snétberger Ferenccel és barátaival első alkalommal játszanak majd együtt a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Szóljon hozzá!