ZETApress

hírportál

Elkezdődött az X?Faktor

Geszti Péter kiszálltMa délelőtt 10 órakor sok száz mai és tegnapi fiatal gyűlt össze az RTL Klub Nagytétényi úti Székházában. Volt, aki hangszerével érkezett, de a többség csak énekhangját hozta. A fellépéshez az előtérben kétszer is sorba kellett állniuk: előbb a több oldalas jelentkezési lap átvételéhez, majd kitöltés után a leadásához kellett az asztalokhoz járulniuk.

Az egyik szervezőnőtől megtudtam, hogy ma még közönség nélkül zajlik a válogatás ? ezt később a tévében sem láthatjuk ?, egy szakmai zsűri hallgatja meg az énekeseket. Mindenkitől másfél perces produkciót várnak, olyat, amit a legjobbnak tart magáról. Lesznek, kiket utána máris elengednek, másoktól újabb produkciót kérhetnek. Senkit sem értékelnek azonnal, senkit sem tájékoztatnak a hogyan tovább-ról, mert csak a nap végén, mindegyikük meghallgatása után döntenek. A szerencsés kiválasztottakat telefonon hívják vissza még tavasszal a 2. fordulóbeli újabb meghallgatásra, ma viszont még bárki eljöhetett előzetes bejelentkezés nélkül.

S hogyan tudnak utólag dönteni? ? Mindenkiről egy-egy fotó készül a belépés előtt az X?Faktor fal előtt, majd odabenn a produkciót videóra veszik. A fellépőknek mikrofonba kell énekelni minél jobb hangrögzítés kedvéért, s az előre berajzolt helyen kell állniuk. Fellépésük végeztével át kell adniuk a zsűrinek a magukkal hozott CD-d a zenei alapról, s az esetleges korábbi munkáikról készült felvételeket is. Mivel ma még mentorok sem voltak, személyüket is találgathatjuk még. Az már biztos, hogy Geszti Péter, a tavalyi győztes Danics Dóra mentora befejezte, de mentortársai ? Tóth Gabi, Alföldi és Szikora Robi ? helyén is a nézők zöme újabb arcokat szeretne felfedezni!

Szóljon hozzá!