ZETApress

hírportál

Fanni lett a lexebb

Illés FanniA Miss Colours Hungary idei győztese a 22 éves Illés Fanni paralimpikon úszó lett. A legsportosabb versenyző címet is elnyert magyar lány nagyon meghatódott, amikor megkapta a legszebb kerekesszékes lánynak járó koronát Vass Vandától, a tavalyi győztestől tegnap este a Larus Étterem és Rendezvényközpontban. Az előzményekről idekattintva olvashatunk.

A gyönyörű úszó egyébként megjárta már a pekingi és a londoni paralimpiát is. ? Lábak nélkül, összenőtt ujjakkal születtem, de ez engem soha nem gátolt szinte semmiben. Versenyszerűen úszom már több mint 8 éve, aminek köszönhetően rengeteg helyre eljutottam. Utazásaim során azt tapasztaltam, hogy külföldön könnyebb azoknak, akik székben ülnek, hiszen nekik már adottak az akadálymentesítéshez szükséges eszközök, éppen ezért mobilisabbak, bátrabbak, ami a társadalmi befogadást is elősegíti. Ugyanezt szeretném Magyarországon is elérni ? mondta az újdonsült királynő.

Az 1. udvarhölgy a szintén 22 éves romániai Hadarag Paula Andrea, míg a 2. udvarhölgy a 30 éves bosznia-hercegovinai Fejzovich Eminna Mirna lett a hattagú zsűri döntése alapján. A közönségdíjat a 31 éves romániai Ilyés Kinga nyerte. A 36 éves magyar Ferenczi Tünde és 46 éves magyar Horváthné Pálfi Judit paralimpikon kerekesszékes vívó a sok-sok különdíj valamelyikét kapta meg, míg a további két döntős, a 22 éves ukrajnai Valena Leonova és a 28 éves bolíviai Marcia Andrea Corneo Vargas semmit sem kapott. Szerencsére ők sem távoztak üres kézzel, mert Halász Éva ruhatervező mindegyik döntőst megajándékozta a számukra készített, s a szépségversenyen viselt estélyi ruhával.

A kifutón a nyolc lány háromszor gurult végig, s mindegyikük bemutatkozó kisfilmjét is megnézhettük a kivetítőn. Közben több szponzor is megnyilatkozott, valamint Tóth Gabi két dalt is elénekelt, a Quantum XXL öt tagja kétszer táncolt. A verseny fotósa Debreczeni Zita, az ismert modell volt, a frizurákat Arató Krisztián készítette, a bemutató koreográfiáját Nemes Nóra tervezte. Megtudtuk még, hogy a nemzetközivé kinőtt kerekesszékes szépségverseny idén októberben Szarajevóban folytatódik. A versenyről bővebben honlapjukon olvashatunk.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kezdjetek szeretni! | ZETApress

Szóljon hozzá!