ZETApress

hírportál

Lovak a Marson

Czigány Zoltán: Csoda és Kósza című színpadi hangjátékát mutatja be az Örkény Színház november 24-én, vasárnap 11 órakor Mácsai Pél rendezésében 6-15 éveseknek. Az általános iskolásoknak ajánlott 50 perces gyermek- és ifjúsági előadás kora délutáni olvasópróbáján mi is benn jártunk. Fotóink Lantai József felvételei.

Csoda és Kósza egy gödöllői tanyán élnek. Első ránézésre közönséges lovak, Sajó bácsi és Gyöngyi néni lovai. De szokott-e egy normális ló pizzát sütni a miniszternek, vagy épp a Marsra utazni, ha úgy tartja kedve? Czigány Zoltán meséje a két ló, a csacska Kósza és a megfontoltabb Csoda figurájában azt az örök párost teremti újra, amit a mostani szülők számára Lolka és Bolka, a nagyszülőknek pedig Stan és Pan jelenthetett.

Dramaturg: Fekete Ádám eh. Ügyelő: Sós Eszter. Rendezőasszisztens, súgó: Horváth Éva. Szereplői: Ficza István, Pogány Judit, Debreczeny Csaba, Máthé Zsolt, Gálffi László, Znamenák István, Kerekes Viktória és Vajda Milán végig benn ülnek a színpadon, s mikrofonok előtt a hangjukkal (néha orrhangjukkal) játszanak. Csak egyszer zavarja meg egy ?néző? az előadást: Kákonyi Árpád, a színház zenei vezetője fut fel a színpadra a nézőtérről, mert szerepe szerint komolyan veszi a hallottakat, s így hihetetlennek érzi az előadást. Miután a szereplők meggyőzik, ő is megérti a mesét, s velük száll tovább a képzelet szárnyán.

Szóljon hozzá!