ZETApress

hírportál

Szikorának egy maradt

ByTheWayÚjabb zenekar, a ByTheWay búcsúzott az X?Faktortól. Az X?Faktor negyedik élő show-jában szombaton kilenc produkció küzdött a nézők, illetve a mentorok kegyeiért. A nézők szavazatai alapján az utolsó két helyen a ByTheWay, Szikora Robi csapata és Csordás Ákos, Tóth Gabi mentoráltja végzett, így tegnap ők párbajoztak.

Mellesleg nagyon jól énekeltek ? konferálta fel csapatát Szikora a párbaj előtt, ami szóviccnek sem volt utolsó, hiszen angol nevük jelentése: Mellesleg. A párbaj után Tóth Gabi a ByTheWay-t, Szikora Robi Csordás Ákost küldte haza, Alföldi Róbert döntése szerint Csordás Ákos folytathatja a versenyt, míg a két héttel korábbi Szikora-döntéshez hasonlóan most Geszti Péter hozta döntetlenre az állást a ByTheWay marasztalásával. A szavazategyenlőség miatt a szabályok szerint Lilu kinyitotta a borítékot és ? a nézők szavazatai alapján ? a ByTheWay esett ki az X-Faktorból, így Geszti feleslegesen jótékonykodott.

Jövő szombaton 20 órakor Csordás Ákossal folytatódik az X?Faktor 2013 az RTL Klubon. Szikorának már csak egy csapata maradt, a Fat (Kövér) Phoenix-duó, míg Geszti eddig egy mentoráltját sem veszítette el. Nála énekel Krasznai Tünde is, aki legutóbb arról beszélt, hogy csak felnőttként találkozott édesapjával. Válaszul Alföldi Róbert elmondta, hogy csak 28 évesen ismerte meg édesapját, s ez a találkozás nagyon sokat jelentett számára. Az 1967-es születésű mentor életében ez a találkozás valószínűleg 1995-ben lehetett. Az interneten máris megindultak a rosszindulatú kommentek, ám többen védelmükbe is vették az édesapját.

Róbert édesapja is színésznek tanult

Alföldi AlbertAz 1939-es születésű Alföldi Albertet 1994 őszén, parlamenti tudósítóként ismertem meg. Az MSZP-frakcióban Kalocsa egyéni képviselője volt. Akkori életrajzában még 3 felnőtt gyermekről vallott: fia tanár, nagyobbik lánya Olaszországban él, kisebbik egyetemista ? olvashattuk a ’94-es Választási füzetekben. Megtudjuk belőle, hogy színjátszó-rendező képesítést szerzett, s 1968 óta a hajósi Művelődési Házat vezeti, míg felesége a hajósi könyvtár vezetője.

Az 1994-98-as parlamenti ciklusban egyszer együtt tölthettünk egy napot. Az Országgyűlés Emberi jogi bizottságát vezette, s kihelyezett bizottsági ülést tartottak Kalocsán. Autóbusszal utazunk a Képviselői Irodaháztól, első megállónk a Kalocsai Érseki Palotában volt, ahol Dankó László kalocsai érsek vendégei voltunk. Innen a Kalocsai Fegyház és Börtönbe mentünk, ahol Tari Ferenc bv-vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka látott vendégül. Utolsó állomás a hajósi Művelődési Ház volt, ahol Alföldi Albert pazar fogadást adott tiszteletünkre. Vissza már nem utazott velünk, mert otthon is akadt dolga a választóival. Róbert akkor még nem volt téma, kapcsolatukról én sem tudtam, s mivel az RTL Klub és a tv2 is csak 1997 őszén indult, műsort sem vezethetett még a képernyőn.

A képviselő urat 1998-ban és 2002-ben nem választották újra, ám 2004. november 2-án Zuschlag János László lemondása után bekerült a helyére az MSZP országos listáján. 2006-ban a Bács-Kiskun megyei területi listán újra bekerült az Országgyűlésbe, s a 2006-os Választási füzetekben már négy felnőtt gyermeket említ: Albert tanár, Róbert színész, Angéla Olaszországban tolmács, Aliz tanár. Négy unokája van, felesége 40 évig könyvtáros volt, jelenleg nyugdíjasként vezeti a hajósi Művelődési Házat ? fejeződik be az akkori felsorolás. 2010-től aztán újra a Tisztelt Házon kívüli lett.

S most térjünk vissza kisebbik fiához. Róbert nemrég a róla szóló könyvben nyíltan bevallotta homoszexualitását. Többször beszélt arról is, hogy apa nélkül nőtt fel, erősen kötődik édesanyjához, aki felnevelte. Egyesek szerint a túl erős anya-fiú kapcsolat is vezethet homoszexualitáshoz (minden nőben az anyját tiszteli), mások szerint erre születni kell, így védekezni sem lehet ellene! Az ügyben nem tisztem állást foglalni ? nem is értek hozzá ?, viszont úgy gondolom, hogy egy alkotóművészt nem ez alapján kell megítélni. Amíg az egyén nemi identitása nem veszélyezteti a társadalmat, tolerálni kell ez irányú érzéseit!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mellesleg visszajöttek | ZETApress

Szóljon hozzá!