ZETApress

hírportál

Margitszigeti hegedűszó

Edvin Marton sajtóSzeptember 7-én, szombaton Edvin Marton: A 3 millió dolláros hegedű című előadása a Margitszigeti Szabadtéri Színpad idei nyári szezonjának méltó záróeseménye lesz ? tudtuk meg Kubik Elvirától. Edvin Marton ma már a világ klasszikus zenei színpadainak ünnepelt sztárja. Egyedi, összetéveszthetetlen stílusa kiválóan ötvözi a klasszikus és a modern popzene dallamvilágát.

A virtuóz művész 2006-ban Emmy-díjat, 2008-ban Eurovíziós dalversenyt nyert, a világ- és olimpiai bajnok műkorcsolyázó ? Evgeny Plushenko ? zeneszerzője. Edvin Marton az elmúlt években olyan hírességekkel lépett fel, mint Seal, Zucchero, Lou Bega, a Supertramp, vagy Gloria Gaynor. A világhírű művész egy 1697-ből származó eredeti Antonio Stradivari hegedűn játszik. A 3 millió dolláros hegedű című produkció több millió eladott lemezzel büszkélkedhet, az előadás sikerét bizonyítja, hogy Torinóban a 2006-os XX. Téli Olimpián 300 millió ember tapsolta meg élőben.

Európa és Ázsia meghódítása után, a jelenleg amerikai karrierjét építő hegedű-virtuóz kizárólag egyetlen margitszigeti előadásra utazik haza szeptember elején. Edvin Marton a 3 millió dolláros hegedű című előadásán a klasszikus darabok mellett, hollywoodi és saját díjnyertes zeneművei is felcsendülnek. A főszereplő Edvin Marton kísérőiként csinos és tehetséges muzsikus hölgyek, illetve válogatott táncművészek is színesítik a kifejezetten pörgő sodrású előadást.

Szóljon hozzá!