ZETApress

hírportál

10. ByeAlex, Hungary

ByeAlexByeAlex: Kedvesem című dala 10. lett tegnap éjjel Malmőben, az Eurovíziós Dalverseny döntőjében ? láttuk az m1-en. A dal társszerzője Palásti Kovács Zoltán Zoohacker. Ottani helyezését, miként itthoni győzelmét is a szavazóknak, a nézőknek köszönhette. Csattanós válasz ez az itthoni zsűrinek, akik február-márciusban folyton alul értékelték teljesítményét.

A svédországi versenyre 39 ország nevezett, közülük hatan erőnyerők voltak. A keddi elődöntő 16 és a csütörtöki 17 énekese közül tízen-tízen jutottak a döntőbe. A 28 éves Márta Alexből, Wéber Helga vokálosból és Kővágó Dániel gitárosból álló trió csütörtökön 12-ként lépett színpadra, s a telefonos szavazás lezárását követően őket hirdették ki először továbbjutónak. Igaz, a 10 továbbjutó közötti sorrend most nem a szavazatok sorrendjét mutatta.

Szombaton a 26 döntős közül a mieink 17-ként léptek színpadra, s helyi közönség előtt is sikert arattak. A telefonos szavazás most is az összes versenymű elhangzása után indult. Saját versenyzőre egyik országból sem szavazhattunk, az erdélyi és felvidéki magyarokéra viszont számítottak ByeAlexék. Végül a 10. helyre voltak elegendők a voksok, mely gyönyörű eredmény. Utoljára 2007-ben Rúzsa Magdinak, korábban meg 1995-ben Bayer Friderikának sikerült a Top 10-be kerülni. A 20 éves dán Emmelie de Forest lett az első, így a jövő évi versenyt is Skandináviában rendezik.

Megvannak a mentorok

A malmői siker után itthon sem áll meg az élet, rövidesen folytatódik az X?Faktor az RTL Klubon. Csak Geszti Péter maradt meg a mentorok közül, még Szikora Robi, Alföldi Róbert és Tóth Gabi lesznek a társai. Az idő közben kislányt szült Ördög Nóri helyét Lilu és Istenes Bence veszi át műsorvezetőként a színpadon. Folytatódik a Voice is a tv2-n, de erről még korai lenne bármit is mondani.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. András mehet Dániába | ZETApress

Szóljon hozzá!