ZETApress

hírportál

Csajt akarok!

Varga Bálint ? Pápes Zoltán: Miért nincs csajom? ? című egyfelvonásos musical-t láthatjuk május 28-án, csütörtökön este 8-kor Törökbálinton. Varga Bálint a zene mellett a szövegkönyvet is írta, míg a dalszövegek Pápes Zoltán munkája. Vezető koreográfus: Solti Ádám, rendező: Szilágyi Yvette. Garantáltan szórakoztató zenés vígjátékot láthatunk.

A szinglilét árnyoldalait és a párválasztás nehézségeit pasi szemszögből mutatja be Varga Bálint új musicalje a Miért nincs csajom? Az Amerikai pite, a 40 éves szűz, a Bridget Jones naplójának hangulatát idéző fiatalos, vidám musical könnyed, önfeledt pillanatokat ígér mindenkinek. A történet Samuról, a szerencsétlen informatikus srácról szól, akinek sehogy sem sikerül lányokkal megismerkednie, ráadásul folyamatosan kellemetlenebbnél kellemetlenebb szituációkba keveredik. Samu végső elkeseredésében elmegy a legjobb barátjával egy szórakozóhelyre, hátha aznap este mégis megtörténik a ?csoda?. Azonban főhősünk nem látja a fától az erdőt. Még a hely ?legmájerebb? sráca (Rikki) ? akinek szókincse mindössze száz szó ? is beleköt.

A darabból megtudhatjuk, miért találnak nehezen egymásra a mai fiatalok, milyen ismerkedési gátlásokkal küzdenek és mire vágynak valójában. A Miért nincs csajom élő zenei kísérettel, látványos táncbetétekkel, fülbemászó dallamokkal teli energikus előadás, amelyet egy tehetséges és ambiciózus csapat hozott létre. A fiatal társulat, amely amatőr színészekből állt össze óriási energiát fektetett abba, hogy ezt az előadást létrehozzák. Kezdeményezésüket a törökbálinti önkormányzat is támogatta.

Az alkotók

Varga Bálint: Gyerekkorában a Magyar Állami Operaház Gyerekkórusának tagjaként számos operában szerepelt, fellépett többek között José Carreras-szal is. Ebben az időszakban szerette meg a komolyzenét, amely a mai zenei tevékenységének elengedhetetlen alapjául szolgál. 1999-ben Párizsba költözött, ahol hamar a színházi zenei élet közepébe került: Scott Alan Prouty amerikai származású karvezető és musical szakember vette pártfogásába, aki innentől mentora lett. Improvizációs és zeneszerzési gyakorlatokat, stílusismeretet tanult.

Már 17 évesen olyan rangos intézményekben játszott, mint a párizsi Balettintézet, a Chatelet, a Bastille Operaház. Zenei tudásának bővítése és a jazz különböző stílusainak megismerése céljából felvételizett 2005-ben az Erkel Ferenc Jazz konzervatórium jazz-zongora szakára (ma Bartók Béla Konzervatórium). Jelenleg az intézmény utolsó éves hallgatója. Az elmúlt években számos színházi produkcióban vett részt zeneszerzőként, hangszerelőként, korrepetitorként, zongoristaként, illetve zenei vezetőként. Előszeretettel ötvözi a különféle zenei stílusokat, különösen a musical, a filmzene, a jazz és a soul áll közel hozzá. Rendszeresen fellép zongorakísérőként musical esteken, dalesteken, rendezvényeken. Musicaljei: Houdini, Covershow, Miért nincs csajom?

Pápes Zoltán: dalszöveg író, költő, fordító. Eddigi fordításai: Sunset boulevard, Starlight, We will rock you, Mamma Mia! Varga Bálinttal ez az első közös munkájuk, de hamar megtalálták a közös hangot és a dalszövegek művészi módon simulnak a musical dalaihoz.

Solti Ádám: színész, koreográfus. A Törökbálinti Musical Stúdió vezetője. Olyan produkciók bemutatása fűződik a nevéhez, mint Houdini The Musical, Covershow, Mamma Mia, We will rock you és még számtalan musical gála koreográfiája.

Szilágyi Yvette: a darab rendezője, aki kiváló fénytechnikus és világítástervező, designer. Ő tervezte a Pesti Magyar Színházban sikerrel futó Vámpírok báljának teljes fényshowját, továbbá évekig dolgozott az Erkel Színházban, az Operaházban, jelenleg a Merlin Színházban tevékenykedik és függetlenként számtalan koncertturnét készít elő. Első darabos rendezőként vállalta el a felkérést, tele ötlettel és mivel a fénytechnika fontos szerepet játszik a darabban, ezért külön praktikus is, hogy a rendező és a világítástervező személye egy.

A Miért nincs csajom? ? musical ősbemutatója május 28-án este 8-kor lesz a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Ház színháztermében. További előadások június 10-én és 16-án is lesznek.

Szóljon hozzá!