ZETApress

hírportál

Tánc és performance a Gödörben

A Gödör Klub 2009-ben hatodik alkalommal rendezi meg a Budapesti Tánc és Performance Fesztivált. A sajátos, klasszikus előadó-művészeti kategóriákba nehezen sorolható darabokat május 2-án és 3-án lehet látni az Erzsébet téri klubban. A rendezvény ingyenes.

A kétnapos fesztiválon 24 produkció követi egymást szombaton délután 5 órától, vasárnap fél 6-tól, este 10 óráig. Fellépnek többek között a neves táncművészek, Ladjánszki Márta és Berger Gyula, látható lesz a DreamTeam, továbbá a klasszikus performance művészetet képviselő Kovács István. Találkozhatunk a Táp Színházból ismert Horváth Ezüst Kálmán kéz-és balettművésszel, és ismét velünk lesz Andy Walahol & Reneszánsz-emigráns OKM Tánckara, élő internetes közvetítés segítségével. A szokásokhoz híven lesz hosszabb lélegzetű produkció is: szombaton különleges előadással készül a Tértársulat, akik a Gödör teljes területén mutatják be 50 perces performance-ukat.

Ebben az évben is lesz a Fesztiválhoz kapcsolódó kiállítás, idén Fata Norbert állítja ki tusrajzait. Természetesen most sem maradhatnak el a fesztivál már hagyományosnak számító szereplői, a Kókai János Társulat, Lakat Andrea, Dénes Imre és Pletl Zoltán. A Fesztiválon újra lesz látványos ?tüzes? produkció, szombaton a Tele-Szubjektív és Taurin Cirkusz-csoport, vasárnap a Magma Tűzszínház szórakoztatja a nagyérdeműt.

Az Art Macabre Társulat segítségével láthatjuk Csipkerózsika történetét, horrorkomikus elemekkel fűszerezve, a Hód Adrienn és Sebő Ferenc vezette Csodacsatornamatyik formáció, pedig egy ötéves gyermekre bízta darabjának megrendezését. Minden szakmai tudásukat alárendelik a könyörtelen rendezői akaratnak: az író, a koreográfus, a táncosok, a színészek marionettként vetik alá magukat a cezaromán idomárnak. A végeredmény kiszámíthatatlan.

A Gödör Klub továbbra is szeretné minden évben megrendezni a Fesztivált. ? Idén nem volt lehetőségünk annyi produkciót befogadni, mint tavaly, de bízunk benne, hogy jövőre ezen változtatni tudunk, és akár háromnapossá is bővülhet az esemény. Idén a táncos produkciók mellett, a klasszikus performance is nagyszámban képviselteti magát. A könnyebb tájékoztatás érdekében létrehoztuk a Kultblog.hu támogatásával a Fesztivál weboldalát. A Gödör Klub 2009-ben is, minden külső anyagi támogatás nélkül rendezi meg a Fesztivált ? jelentették ki a szervezők.

A performance-ok után mindkét este koncertek szórakoztatják a közönséget: szombaton a Trousers, Paganza (ex-Csámisi) lép fel, vasárnap, pedig a francia Mique & Baltazar Montanaro lemezbemutató koncertjét hallgathatjuk, továbbra is ingyenesen. Támogatók: est.hu, freeblog.hu, Kultblog.hu, Pesti Műsor és az Alternatív Színházak Szövetsége.

Szóljon hozzá!