ZETApress

hírportál

Duran Duran a Sportarénában

A Live Nation büszkén jelenti be, hogy a zenei világ egyik legnagyobb ikonja, a Duran Duran hosszú európai távolléte után visszatér hazánkba, és június 28-án, csütörtökön a Budapest Sportarénában ad koncertet ? tudtuk meg Márkus Évától.

A mostani Duran Duran-showban a négy eredeti tag ? John Taylor, Roger Taylor, Nick Rhodes és Simon Le Bon ? valamint Dom Brown gitáros az utolsó album dalai mellett a ?80-as és ?90-es éveket is meghatározó slágereket játszák, mint amilyen a Girls On Film, Rio, Planet Earth, Hungry Like The Wolf, The Reflex, Notorious, Come Undone vagy az Ordinary World.

A Duran Duran statisztikája igen figyelemreméltó: több mint 80 millió eladott album, 18 amerikai slágerlistás kislemez, 30 élvonalbeli angol sláger és világsiker, amely a mai napig vonza a közönséget koncertjeikre. Azonban még jelentősebb, ahogyan ezt elérték: a popzene, a művészet, a divat és a technika egybeolvasztásával.

Amikor a ?80-as évek elején berobbant, a Duran Duran pillanatok alatt átalakította a zenei videók arculatát az addigi ötletes marketing eszközből a zenei ipar egyik legértékesebb termékévé téve azt. Exotikus helyszíneken, gyönyörű lányokkal és meghökkentő látvány effektekkel teli klipjeikkel a zenekar a vizuális pop kultúrát egy új szintre emelte, létrehozva az MTV generációt és azt a lojális rajongói bázist, ami a mai napig mellettük áll.

Utolsó albumuk visszatérés a gyökerekhez, a Duran Duran legsikeresebb zenei világához. A kezdő kislemez, a címadó All You Need Is Now és közelmúltban megjelent Girl Panic !, valamint a hozzá készített látványos videó, amelyben a híres szupermodell nemzedék tagjai ? Naomi Campbell, Yasmin Le Bon, Eva Herizgova és Cindy Crawford ? szerepelnek, ismét előtérbe helyezte a csapatot.

Az elmúlt pár évben 6 tekintélyes életmű díjat is kapott a banda az MTV, a Brit Awards, a Ivor Novellos, a Spanish Ondas, a Q és a GQ Magazin részéről, ami megerősítette a Duran Duran pozícióját a maroknyi, nemzetközileg is elismert művészek között. S miután az egész világról begyűjtötték a lelkes kritikákat mostani turnéjuk kapcsán, a Duran Duran tagjai felkészültek, hogy lenyűgöző előadást adjanak régebbi és új rajongóiknak júniusban a Budapest Sportaréna színpadán! Jegyek először mától szerdáig a hivatalos Duran Duran Fan Club tagjai számára lesznek elérhetők. A hazai értékesítés március 21-én, szerdán délben indul az interneten, illetve a Ticketpro országos hálózatában.

Szóljon hozzá!