ZETApress

hírportál

Új cirkusz a Trafóban

Egy íróasztal mögött fej nélküli férfi ül csendben, majd a dolgozólámpa fényében fellapozza az összes arcát. Van itt önjáró próbababa, fehér labdákkal zsonglőrködő műkéz és különös, vetített városok, ahol ember és árnyék ki-be sétál. Varázslatokkal teli, furcsán sötét, öntörvényű világ Ville Walo & Kalle Hakkarainen cirkusza. Szürreális kirakós játék a Képek Ideje ? Temps d?Image fesztivál, valamint a Circle Around újcirkuszi programsorozat keretében, a ferencvárosi Trafóban február 19-20-án. Egy jegy 2000 forintba, egy diákjegy 1500-ba kerül, s a Trafó bérlet is érvényes!

Az előadás videotechnikába ágyazott bűvész- és zsonglőrmutatványok segítségével kutatja az ismeretlent, a kevéssé realisztikus előadásmód, a bűvész-trükkök és absztrakt mozzanatok segítségével próbálja megragadni a hétköznapi valóság lényegét. A darabban látható, megragadó képek és régi filmes anyagok az új digitális technológia segítségével kerültek a játékteret körbezáró három hatalmas vászonra. A Vanishing Point (Enyészpont) látszat és valóság, látható és láthatatlan között keres új kapaszkodókat. Mert a horizonton túl mindig van egy olyan pont ? egy sarok, ahol befordulunk, egy ház, ahová belépünk, egy erdő, amely elnyel ?, ahol már senki nem mondja meg, kik is vagyunk, és merre tartunk.

Ville Walo 1991 óta foglalkozik zsonglőrködéssel. Munkáiban igyekszik a mozdulatoknak és tárgyaknak új, a megszokottól eltérő funkciókat adni, mindezt Fred Astaire és Gene Kelly mellett a futurizmus, a Bauhaus és az orosz modernizmus szellemében. Kalle Hakkarainen 1997 óta bűvészkedik, mellette rövidfilmeket és zenei videókat forgat, valamint reklámtanácsokat osztogat. A február 19-i, csütörtöki előadást szakmai beszélgetés követi. Mindenkit szeretettel várnak! ? árulták el a szervezők.

Szóljon hozzá!