ZETApress

hírportál

Ágnes ünnepi Ambient-koncertje

Bensőséges hangulat, forralt bor, József Attila Ágnes dalokban, slágerek vonósnégyesben és zongorán, sőt, még a rockosabb új Ágnes-dalok is ünnepi ruhába öltöznek az IBS Színpadon, december 29-én, hétfőn este fél 8-kor ? tudtuk meg Sajtószolgálatuktól.

Az ünnepi koncert Budapesten, az IBS színháztermében lesz. A dalszerző-énekes egy bensőséges hangulatú zenei estével lepi meg hallgatóit a két ünnep között. Ágnes Vanilla ezzel újra feladta a leckét zenészeinek, hiszen a Petőfi Csarnokbeli ?hangos-rockos? lemezbemutató koncertje után, most egy sokkal visszafogottabb, elmélyültebb előadásra készül az ünnep alkalmán, amihez a zenei köntösnek is hasonulnia kell.

A repertoárban szerepelnek a József Attila: Férfiszóval című lemez mellett Ágnes felejthetetlen dalai közül többek között a Kinek Mondjam El és a Deja Vu ? a leginkább líraiabbakat említve ? de egész korai zsengék közül is újradolgozott néhányat erre az estére a művésznő. Érdekesség, hogy A Gömb című új lemez kifejezetten rockos dalai közül is megszólal néhány, mint pl. a rádiókból is ismert Ígéret, de ezen az estén teljesen más hangszerelésben, mint ahogyan a lemezen hallható, sokkal inkább akusztikus megközelítésben.

Persze A Gömb lemez intim hangvételű részletei sem maradnak el, stílszerűen kiemelve itt a csodaszámba menő A Szeretet Himnusza című hat és fél perces tételt, melyet Pál Apostol levele ihletett és versbe foglalásán valamint zenéjének kidolgozásán Ágnes több hónapot dolgozott! Az említett dal és a Beteg a Föld című is ? ami a Greenpeace kampányaihoz is kapcsolódik a jövőben ? meghódított nem várt területeket, hiszen még meditációs körökben és spirituális előadásokon is előszeretettel használják, mint kiderült.

Sz. Mikus Edit ezoterikus gyógyító, szexológus-újságíró és -rádióműsor vezető a közelmúltban megjelent Dimenziókapukon át című könyvének írásakor meginterjúvolta Ágnest az alkotás lelkiállapotának jelenségeiről. Több fejezete is foglalkozik a gömb-létformával, aminek a lényege nagyon rokonlelkű Ágnes A Gömb című lemezének gondolatiságával, ezért előadásain, könyvbemutatóin rendszeresen használja Ágnes dalait. A könyv az előadás napján Ágnes lemezeivel együtt elérhető lesz. A hozzávetőlegesen legalább másfél órás koncert díszvendége Sz. Mikus Edit és Makai Zsuzsa, József Attila unokahúga lesz. Jegyek korlátozott számban kaphatóak az országosan ismert jegyirodákban, valamint honlapjukon és a helyszínen, elővételben 3500, a koncert napján pedig 4200 forintos áron.

Szóljon hozzá!