ZETApress

hírportál

Bárzongoristák a New York Caféban

Keressük a legtehetségesebb bárzongoristát! Még egy hétig várják a jelentkezéseket a New York Café Bárzongorista Versenyre ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón a New York Kávéház Vörös Szalonjában, ahol a verseny zsűrije bemutatkozott a nézőknek.

A december 4-től március 18-ig tartó versenysorozattal a szervezők célja a kávéházi kultúra hagyományainak ápolása. Most minden zongorázni tudónak esélye van, hogy a világ legszebb kávéházában, a korlátlan lehetőségek zongoráján bizonyítsa tehetségét. A New York Café történelmi falai között megnyitása óta pezsgő kulturális élet zajlott, amelynek régi fényét szeretné most visszaállítani a kávéház, ezért a Rolanddal együttműködve meghirdette a New York Café Bárzongorista Versenyt.

A versenyre a jelentkezés már elindult, a pályázatokat november 20-án, vasárnapig várják a szervezők. A novemberi előválogatás után hat vasárnapon ? december 4-én, január 15-én és 29-én, február 12-én és 26-án, valamint a március 18-i döntőn és gálán ? mutathatja be tudását az a tíz zongorista, akiket a szakmai zsűri a legjobbnak ítélt. Az egyes fordulókat az érdeklődők személyesen is élvezhetik a New York Café impozáns falai között megrendezendő nyilvános fordulókon, sőt a vendégek szavazataikkal maguk is hozzájárulhatnak egy-egy versenyző továbbjutásához.

A sajtótájékoztatón bemutatott zsűriben olyan nagynevű zenészek foglalnak helyet, mint Szentpéteri Csilla ? aki a zongorán is játszott ?, Rakonczai Viktor és Nyári Károly, a zsűri elnöke. ? Hatalmas megtiszteltetés egy olyan versengést zsűrizni, ahol a hagyományok megújításért, a publikum számára szinte feledésbe merült műfaj felélesztéséért szállnak versenybe a művészek, és amellyel még szélesebb közönséggel is megismertetheti a bárzongoristák világát ? mondta el a zsűri-elnök.

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a kávéházi estéket olyan előadó vezesse, aki maga is járatos a tehetségkutatók világában, és tapasztalataival akár a versenyzőket is támogathatja. A verseny műsorvezetője ezért Király László Norbert lesz. Mivel a László nevet sosem szerette, az X?Faktor 2010-es szériájában Király L. Norbiként ismerhettük meg.

A verseny fődíja egymillió forintértékű szerződés a New York Café and Event Kft-vel, de csak a győztessel való egyeztetést követően derül ki, hogy ezért mikor és mennyit kell zongoráznia. A második és harmadik helyezettek egy-egy nagy értékű külföldi utazással lesznek gazdagabbak. A 2. helyezett egy római hétvégét tölthet el másodmagával a Boscolo Exenda Hotelben, míg a 3. helyezettet és párját a prágai Boscolo Prague Hotelben látják vendégül egy hétvégén.

A megmérettetés résztvevőinek abban a kivételes szerencsében lesz részük, hogy a Roland East Europe Kft-nek köszönhetően hazánkban az elsők között szólaltathatják meg a Korlátlan lehetőségek zongorája-címet elnyert V?Piano Grandot. A gyönyörű és elegáns koncertzongora testében többcsatornás hangrendszer található, amely elmossa a határvonalat a digitális és akusztikus zongora világa között.

A zongorahang minden egyes apró összetevője közvetlenül a legoptimálisabb helyről szól, folyamatosan és természetesen követve az előadást. Említésre méltó, hogy a hang térhatása egyedileg tervezett minden egyes zongora hangszínre. Ez a rendkívüli tulajdonság kizárólag a V?Piano Grandban található meg. A pályázati kiírást, valamint további részleteket idekattintva találhatjuk meg.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Buszokkal a kávéházba | ZETApress
  2. Összecsaptak a bárzongoristák | ZETApress

Szóljon hozzá!