ZETApress

hírportál

Önkormányzati jótékonyság

Nyolc budapesti kerület és a Fővárosi Önkormányzat is támogatta a fogyatékos emberek által szervezett tegnap esti Jobb velünk a világ! ? jótékonysági koncertet, illetve annak bevételéből felépülő lakóotthont, mely Magyarország első passzívházként működő közintézménye lesz.

A legelső csatlakozó Óbuda és Újbuda önkormányzata után Kispest, Csepel, Ferencváros, Zugló és Kőbánya vezetése is jelezte, hogy jegyvásárlással, támogatással segítik a Jobb velünk a világ! ? jótékonysági koncertet. A megvásárolt jegyeket a kerületek nagycsaládos, vagy hátrányos helyzetű lakosaik számára ajánlják fel. A Fővárosi Önkormányzat és Dabas pénzadománnyal támogatja a rendezvény célját, egy fogyatékos emberek számára épülő környezettudatos lakóotthon megépülését.

A tegnap esti koncert előtt, 14 órától a Sportarénában egy civil vásár is megrendezésre került, melyen megváltozott munkaképességű emberek által készített termékeket vásárolhattunk meg. Az elmúlt évekhez hasonlóan közel húsz szervezet vett részt a vásáron, akik gyertyákat, képeslapokat, lakás-kiegészítőket vagy akár kézi csomózású szőnyegeket bocsátottak áruba. A civil vásár mellett a kilátogató családok gyermekei kézműves foglalkozáson vehettek részt. A 17 órakor kezdődő szuper-koncert fellépője Hobó és Bandája, az Ismerős Arcok, a Misztrál, Krizbai Teca és a Nemadomfel Együttes volt.

Schmitt Pál, a Magyar Köztársaság elnöke is részt vett a Jobb velünk a világ! ? rendezvényen. Az államfő és felesége, Schmittné Makray Katalin 16:30-tól megtekintette a civil vásárt az 1. szinti C114-es teremben, majd 17:15-kor beszédet mondott a Papp László Budapest Sportaréna színpadán.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kár lett volna feladni! | ZETApress

Szóljon hozzá!