ZETApress

hírportál

Koncert a betegekért

Az Afrikáért Alapítvány megszervezi Horgas Eszter, Babos Project Special és a ghánai Sankofa együttes különleges koncertjét. Az Afrikáért Alapítvány az AIDS világnapja alkalmából a jótékonysági koncert mellett fotókiállítást is rendez a BM Duna Palotában november 30-án, vasárnap este 7 órától.

A koncert valódi kulturális különlegesség lesz, melyen együtt látható a színpadon Horgas Eszter fuvolaművész, a Babos Project Special jazzegyüttes és az autentikus ghánai népi zenét játszó Sankofa együttes, így méltán számíthatunk olyan zenei kavalkádra, amely feledhetetlen élményt nyújt minden érdeklődőnek.

A koncerten részt vesz, illetve támogatja az árvaház felépítését a Charity March csapata is, akik jövő tavasszal több tíz, segélyekkel megpakolt mentőautóval indulnak Nyugat-Afrikába, hogy adományaikkal segítsék öt ország (Mauritánia, Szenegál, Zöld-foki Köztársaság, Bissau Guinea és Conakry Guinea) egészségügyi ellátását illetve az ott élőket. A rendezvény keretében a Charity March vezetője átad egy mentőautót Etiópia tiszteletbeli konzuljának a jövőben való együttműködés reményében és a Charity March segítsége jelképeként.

A Charity March programban eddig 18 db, teljesen felújított mentőautót vásároltak a támogatók, de céljuk még összegyűjteni a még kiváló állapotban lévő, de az Európai Unió túlszabályozottságából adódóan az európai forgalomból kivonni kényszerült, jól felszerelt mentőautókat Nyugat-Európa más államaiból is; természetesen adományokat gyűjteni, és azokat eljuttatni az arra rászoruló afrikai államoknak. A menetet hagyományteremtőnek szánják; az eseményt évente meg lehet rendezni bármilyen útvonalon vagy formában.

A jótékonysági est fotókiállításán megtekinthető Nick Danzinger ?Eight? című sorozata, amely a világ nyolc legszegényebb országának mindennapjait mutatja be. A koncert célja, hogy Alapítványunk egy újabb árvaház építését kezdhesse meg Etiópia fővárosában, Addis-Abebában olyan gyermekek részére, akik szülei AIDS-ben hunytak el. A koncert az első állomása az Afrikáért Alapítvány egy éves tudatformáló és figyelemfelhívó kampányának.

December elsejét tíz éve nyilvánította az Egészségügyi Világszervezet az AIDS világnapjává. A Földön 33 millió ismert HIV fertőzött él, ennek kétharmada Afrikában. A világ talán egyik legsúlyosabb gyógyíthatatlan betegsége kiemelten sújtja a sub-szaharai országokat, többek között Etiópiát, ahol 1,7 millió HIV fertőzött él.

Az Afrikáért Alapítvány olyan gyermekek életét is szeretné biztonságosabbá tenni, akik jelenleg utcagyerekként élik a mindennapjaikat, akik nem számíthatnak senkire és nem lehetnek biztosak abban sem, hogy megélik a másnapot. Ilyen gyermekek számára ad szociális és oktatási ellátást Alapítványunk már Etiópiában is. A koncert bevételeiből egy komplex szociális, oktatási és egészségügyi központ megépítését kezdjük meg Addis-Abebában.

Szóljon hozzá!