ZETApress

hírportál

Ez Operett!

Peller Károly és a Pannon Filharmonikusok lemezbemutató gálaestje lesz holnap este 7-kor Pécsett, a Kodály Központban! ? tudta meg Lantai József. Peller Károly nem csupán az ország egyik legnevesebb operett-művésze és ragyogó tehetség, hanem a műfaj fiatal generációjának emblematikus figurája.

A 2009-ben megjelent Ez Operett! ? album első CD-je több atkalommal is előkelő helyen szerepelt a MAHASZ toplistáján. Ennek a nagy sikereket elért lemeznek méltó folytatásaként érkezett az Ez Operett! 2 ? Kettecskén. Az első CD-n Peller Károly 7 kiváló kolleganőjével ? Oszvald Marika, Kalocsai Zsuzsa, Fischl Mónika, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara, Bódi Barbara es Peller Anna ? énekelt duetteket.

Az új lemezre is ? az első lemezhez hasonlóan ? a legnépszerűbb operett slágerek kerültek fel. Ezúttal a közreműködők sora kibővül egy igazi operett ikonnal, Lehoczky Zsuzsával, két csodálatos hangú primadonnával Geszthy Veronikával és Lukacs Anitával, valamint három tehetséges fiatal kolleganővel, Bordás Barbarával, Vörös Edittel és Ágoston Katival. A lemez alcíme: Kettecskén, s ahogy a cím is utal rá, a CD-n főként duettek vannak.

Az első lemezhez hasonlóan ezúttal sem csak a saját szerepköréből énekel Peller Károly, az új lemezen is halhatóak bonviván számok a művész előadásában. Az Ez Operett! CD megjelenésekor sok éves űrt töltött be a palettán. Az új lemez a 17 operett slágerrel, valamint a közreműködők parádés sorával pedig a sikeres első lemez sokak által várva várt követője lett. Peller Károly ? Ez Operett!

A 2 ? Kettecskén című CD Track listája: 1. Kettecskén, 2. Asszonykám adj egy kis kimenőt, 3. Induljunk, van egy hely…, 4. Látta-e már Budapestet éjjel?, 5. Ahol az ember felmászik a fára…, 6. Van a Bajza utca sarkán…, 7. Pest-Buda-Óbuda egyveleg, 8. Nem történt semmi…, 9. Mister Blue & Lady Blue,10. ?Bukj-el? szoknya…, 11. A nő szívét ki ismeri, 12. Én veled oly vígan élek…, 13. Ajk az ajkon…, 14. Gyerünk tubicám …, 15. Jaj, Zsuzsikám…, 16. Ringó vállú csengeri violám…, 17. Hajmási Péter, Hajmási Pál. A CD-n közreműködik a Pécsi Szimfonietta, karmester: Silló István.

A Pécsi Szimfonietta a Pannon Filharmonikusok kamara-szimfonikus együttese, amely gazdag repertoárt felölelő önálló klasszikus zenei produkciói mellett a Pécsi Nemzeti Színház állandó zenekara is, valamint nagy szerepet vállal a dél-dunántúli régió ifjúságának zenei nevelésében ifjúsági koncertsorozatok keretében. Az együttes koncertmestere Gergely László hegedűművész. A kiadvány minden dalához önálló poszter készült, melyeket a CD-ben megtalálható kis-könyv is tartalmaz. A komikummal és romantikával átszőtt képek mintha csak a Budapesti Operettszínház színpadának varázslatos lenyomatai lennének: azt a feltétlen életszeretetet, vidámságot, romantikát és a század eleji Budapest semmihez sem fogható hangulatát idézik, melyek nélkül elképzelhetetlen ez a népszerű műfaj.

Peller Károly 1979-ben született Budapesten. A Budapesti Operettszínház Zenés-színészképző Stúdiójában végzett 1998-ban, azóta a színház egyik vezető szólistája táncos-komikus szerepkörben, így mára ő lett Magyarország egyik legismertebb operett színésze. Ezt hűen tükrözi az is, hogy komoly rajongótábora van a művésznek.

A színészt és a műfajt szerető nézők között minden korosztály megtalálható. Ebből is látszik, hogy az operett műfaja él, a Budapesti Operettszínháznak és színészeinek köszönhetően erősödik, napról napra újabb és újabb nézőket hódít meg magának, ez az igazán hungaricumnak számító műfaj. Ebből a munkából is kiveszi részét Peller Károly színészetével, az Ez Operett! CD-vel és a most megjelenő Ez Operett! 2 ? Kettecskén című új lemezével.

Szóljon hozzá!