ZETApress

hírportál

Ujjé, a színpadon nagyszerű!

Ujjé, a színpadon jó! Hétvégére ismét fantasztikus a szabadtéri színpadok műsorajánlata. Pénteken a Városmajorban, majd szombaton, a Margitszigeten kínál a maga nemében egyedülálló hangversenyeket. Nézzük akkor sorjában! ? javasolja Lantai József.

Dixie-Gypsy-Land péntek este 8-kor a Városmajori Szabadtéri Színpadon: Egy fantasztikus zenei utazás a folklór, a jazz és a világzene útvonalán! Illényi Katica, a Molnár Dixieland Band és a Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Band közös műsora. A megalakulásának 50. évfordulójához közeledő szegedi Molnár Dixieland Band részéről hagyomány, hogy évente újszerű, érdekes programot, valami szokatlant, kuriózumot kínál a közönségnek.

A Molnár Dixieland Band a műfaj swinges, harsány örömzenét sugárzó irányzatát képviseli. A műfajban dolgozó nem fővárosi együttesek közül ők a legnépszerűbbek, pályafutásuk töretlen sikere a kitartó munka, a zenei alázat és a folyamatos megújulás eredménye. Az idei évre a Dixie-Gypsy-Land címre keresztelt műsorral készül az együttes, nevezetesen egy olyan zenei utazással, amely a folklór ? jazz ? világzene útvonalon kalauzolja el a nagyérdeműt. Ehhez kérték fel partnernek a Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Bandet, amely a balkáni és Kárpát-medencei hangszeres tánczenei alapokból kiindulva az improvizációra helyezi a hangsúlyt, s dzsesszes, swinges ízekkel fűszerezi.

A két zenekar az est folyamán együtt is, meg külön is színpadra lép. A közös számok előadása zenetörténeti csemegét kínál, hiszen a különböző műfajokban alkotó művészek többfajta zenekari összeállításban és erre az alkalomra készített hangszerelésekben mutatják be a Dixie- Gypsy-Land programot. A koncert különleges műfaji ötvözése során szükség volt egy olyan autentikus művészre, aki muzsikusként képes hangszerével és énekével egyfajta hídként összekötni a két együttes közös hangszerelésében megszólaló számokat. Illényi Katica hegedűművész örömmel vállalta a felkérést, és aktív részese volt a program összeállításának.

A koncert vendégei Babos Gyula és Csepregi Gyula lesznek. A két ismert hazai jazz-muzsikus, számtalan díj és elismerés birtokosai, gitár- és szaxofonkísérettel színesítik az egyébként is sokszínű előadást. Akik szeretik a különleges zenei csemegéket, szeretnének egy jó hangulatú, megismételhetetlen estén izgalmas, vérbő zenét hallgatni, vagy részesévé válni a kultúrák közötti párbeszédnek, azok pénteken, a Városmajori Szabadtéri Színpadon most megtehetik. Közreműködik a Molnár Dixieland Band: Dr. Molnár Gyula, Garay Márta, Sallai László, Fajszi Csanád, Bodó József, Kiszin Miklós, Kréter Károly. Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Band: Balogh Kálmán, Bede Péter, Novák Csaba, György Mihály, Látó Ferenc, Kovács Ferenc. Illényi Katica: vendég Csepregi Gyula és Babos Gyula.

Király Viktor és zenekara a Margitszigeten: Folytatódik a Jazzy Tower koncertsorozat a 100 éves Víztoronynál. Szombaton Király Viktor és a FaceIIFace zenekar koncertjével folytatódik a nyár legnépszerűbb jazz-koncertsorozata a Margitszigeten ? extrákkal! Az idén 100 éves, és ez alkalomból díszkivilágításba öltöző Margitszigeti Víztorony különleges szombat esti jazz-koncertsorozattal ünnepli születésnapját. A nagysikerű esteken neves együttesek és szólisták adnak koncertet a jazz különböző műfajaiban. A Garamy Funky Staff és a Group ?N? Swing koncertje után augusztusban a soul és az r?n?b kerül középpontba, Király Viktor egyedülálló előadói stílusában, zenekari kísérettel.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad kerengője havi egy alkalommal új nyáresti szórakozóhelyként üzemel, és sajátos extrákat kínál. A koncertek előtt a Jászai Mari térről ingyenes Jazzy Hajójárat indul, amely érvényes koncertjeggyel vehető igénybe. A helyszínen bemelegítésként welcome-drink várja a közönséget, koncert után a Jazzy Rádió DJ-je, Fellegi Lénárd keveri a talpalávalót.

Szombaton Király Viktor és a Face II Face zenekar vendége Szunai Linda, a Miss Word Hungary 2011 lesz. 21 órakor és 21.30-kor indulhatunk a Jazzy Hajójárattal a Pesti alsó rakpartról, a Jászai Mari téri hajóállomásról. 15 -20 perc sétahajózás után érkezünk a Margitszigeti Szabadtéri Színpad kikötőjébe, ahonnan 5 perc séta a Margitsziget platánfái között a Jazzy Tower helyszíne. 22 órakor kezdődik a kétrészes koncert szünettel. Éjfélkor DJ-party, majd hajnali 1-kor a Jazzy Hajójárat elindul a Nagyszálló kikötőből a Jásza Mari térre. További információk idekattintva találhatók.

Szóljon hozzá!