ZETApress

hírportál

Vera helyett Gabi dalol

Az Egy bohém rapszódiája című dramatikus koncert-show közkívánatra idén újra látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon péntek este fél 9-től. Tóth Gabi veszi át testvére szerepét a Freddie Mercury emlékkoncert-show-ban ? tudta meg Lantai József.

Tóth Vera pótolhatatlan a koncert-show-ban, váratlan betegsége miatt a közreműködő kollégák mindent megtesznek, hogy a július 29-i margitszigeti előadásban pótolják a kiváló hangú énekesnő hiányát. Dalai egy részét testvére, Tóth Gabi veszi át. A nagyszabású produkcióban magyarul szólalnak meg a legszebb Queen-slágerek, Miklós Tibor fordításában.

Az ismert dalok nemcsak Freddie Mercury karizmatikus személyiségét idézik meg, hanem összefüggő láncot alkotva, a kivételes képességű zenész életébe is bepillantást nyújtanak. A legendás rock-zenészt és az életében szerepet játszó személyeket a legkiválóbb hazai énekesek keltik életre: Serbán Attila, Szomor György, Varga Miklós, Zentai András, Puskás Péter illetve Nagy Anikó, Miklós Eponin és Tóth Gabi. További közreműködők: tánckar és kórus. Koreográfia: Bakó Gábor, Fincza Erika, Kátay Róbert. Ruhák: Braier Zsuzsa. Látványterv, film anyagok, játéktér: Szolga István. Zenei vezető: Szomor György, Nagy Anikó.

A kétrészes, kétórás koncert-show-t látványos panorámavetítés kíséri, valamint nagy létszámú zenekar és tánckar. Az idei koncert-show különlegessége, hogy kiemelt záróeseménye annak a háromnapos fesztiválnak, amely Queen Varázslat Budapest néven kerül megrendezésre az együttes 25 évvel ezelőtti budapesti fellépésnek emlékére. Több, mint koncert, élmény! A pénteki előadáson a szereplők és a közönség együtt gondol, szurkol azért, hogy Tóth Vera mielőbb újra gyógyultan köztünk lehessen, és sugárzó egyénisége és hangja ismét elvarázsoljon mindnyájunkat!

Az előadást követően ? az Egy bohém rapszódiája jegyével ? afterpartin vehetnek részt a rajongók a Queen Unplugged Zenekarral, a százéves Víztorony körüli kerengőben. Jegyek országosan kaphatók az ismert jegyirodákban. További információk, szereposztások és friss hírek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!