ZETApress

hírportál

Bor és homok a MÜPÁ-ban

Ősbemutatóval ünnepli 20. születésnapját a Budavári Borfesztivál. Tízezrek várják, tízezrek készülnek rá. Óriási születésnapi ünnep lesz a Budai Várban szeptember 7-e és 11-e között ? tudatta László Ágnes sajtófőnök.

Mintha csak pár éve lett volna, hogy először tárult ki a Borfesztivál kapuja a Vörösmarty téren az akkor még csak néhány száz bizonytalan, kíváncsiskodó fővárosi ember előtt. Megtippelni sem lehet, hogy 20 év alatt hány borospalacknyi víz folyt le a Dunán, de az biztos, hogy a Borfesztivál azóta több millió emberrel szerettette meg a bort. Elengedhetetlen szerepe lett a magyar borkultúra fejlődésében, kiteljesedésében, a borászok és a fogyasztók találkozásainak megszervezésében, a magyar bor hírnevének öregbítésében.

A jubileumi rendezvénysorozat kulturális nyitóeseményére, a Gálakoncertre, szeptember 2-án, a Művészetek Palotájában kerül sor az Óbudai Danubia Zenekar, Kollár Imre, Miklósa Erika, Gulyás Dénes, Szegedi Csaba, a Budapesti Stúdió Énekkara és a Magyar Rádió Gyermekkórusa közreműködésével. A koncert ősbemutató is lesz!

A műsor második részében Orff: Carmina Burana című világhírű műve hangzik fel Cakó Ferenc kiváló és érdemes művész közreműködésével. Arany Medve-díjjal és a Cannes-i Filmfesztivál animációs fődíjával kitüntetett művész kimondottan erre az alkalomra, és erre a műre dolgozta ki egyedülálló, szemet és lelket gyönyörködtető élő homok animációját, melyet a Budavári Borfesztivál Gálakoncertjén láthat először a nagyközönség.

A zenei és táncprodukciók szeptember 7-én folytatódnak és öt napig tartanak, a Budavári Borfesztivál fesztiválszínpadán, ahol fellép többek között a Ghymes Együttes, Bognár Szilvia és Zenekara, Benkó Dixieland Band, Hot Jazz Band, Orosz Zoltán Quartett, Vivat Bacchus Énekegyüttes, Bartók Béla Férfikar a Lippentő, a Csillagszemű Táncegyüttes és még számos más néptánccsoport. Nyitókoncert a Csík Zenekarral. Díszvendég: Franciaország. A Gálakoncertre jegyek elővételben a Jegymester.hu oldalon, a helyszínen és az ismert jegyirodákban kaphatók.

Szóljon hozzá!