ZETApress

hírportál

Vonópárbaj a Hiltonban

Vonópárbaj, a 100 Tagú Cigányzenekar Kamaraegyüttesének koncertje lesz július 26-án, kedden este fél 9-kor a Hilton Dominikánus Udvarban. Idén hagyományosan, már 8. alkalommal lép fel a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar vezető prímásaiból alakult kamaraegyüttes a páratlan panorámájú helyszínen.

A kétrészes koncert repertoárjában megtalálhatóak Brahms, Strauss, Bizet, Rossini, Liszt közkedvelt dallamai, továbbá olyan klasszikus művek, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadás módjában csak a 100 Tagúra jellemző hangzásvilággal gazdagítva.

A már jól ismert klasszikusok a 100 Tagú átiratában mindig fantasztikus élmény a hallgatóság számára. Az együttes vezető prímásai lépnek fel ezen az esten ? Buffó Rigó Sándor, Lendvai Csocsi József, ifj. Berki László, Ökrös Oszkár ?, kiknek megunhatatlan, élvezetes előadása minden alkalommal, magával ragadja a közönséget. Az érkező vendégeket hangulatos zene kíséretében egy pohár Codorniu pezsgővel várják.

A zene segít a Városmajorban

Vásáry Tamás és a Kodály Ifjúsági Zenekar hagyományos nyári jótékonysági koncertje lesz a Városmajorban július 27-én, szerdán. A Liszt Emlékév jegyében összeállított programmal ad jótékonysági koncertet a Kodály Ifjúsági Világzenekar Vásáry Tamás vezetésével a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

A szervezők a koncert bevételét a XII. kerületi Zölderdő Óvoda javára ajánlják fel. A Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart az Európa Egyesület hozta létre 2006-ban, vezetőjük Vásáry Tamás zongoraművész, karmester. A zenekar Kodály és Bartók örökségének ápolására alakult, világhírű műveiket mutatják be. A világ minden tájáról érkező és a zenekarba beválasztott ifjú zenészek Vásáry keze alatt évente kiemelkedő értékű és üzenetű koncertprogramjukkal gyönyörködtetik hallgatóságukat.

Az idei, immár hagyományosan jótékonysági koncert különlegessége, hogy Vásáry Tamás nemcsak karmestere, hanem zongoristája is az estnek. A Liszt mindörökké! ? koncert szerdán este 8 órakor kezdődik. Műsoron Liszt Ferenc: Prometheus, A-dúr zongoraverseny, Tasso és Kodály Zoltán: Galántai táncok című műve. Koncertmester Bujtor Balázs, vezényel Vásáry Tamás és Hámori Máté. A koncert kiemelt támogatója a Hegyvidék Önkormányzat, fővédnöke Fonti Krisztina alpolgármester. Az előadás alatt lehetőség van támogatói jegyek vásárlására is!

Szóljon hozzá!