ZETApress

hírportál

Díjeső Melbourne-ben

Szenzációs eredményt ért el az idén februárban a Zeneakadémián bemutatkozó Kelemen Kvartett a vonósnégyesek olimpiájának is nevezett, négyévente megrendezendő 6. Melbourne-i Nemzetközi Vonósnégyes versenyen Ausztráliában.

A Kelemen Kvartett díjesőben részesült a Melbourne-i Nemzetközi Vonósnégyes Versenyen. Az ezüstérem mellett elhozta a Közönség Díjat és a Musica Viva Különdíjat is ? tudatta Balogh Máté. A Kelemen Barnabás által alapított alig egy éves együttest hosszú évekre leszerződtetik Ausztrália és Új-Zéland legfontosabb hangversenytermeibe.

A vonósnégyes tagjai

Kelemen Barnabás (a Zeneakadémia docense), Kokas Katalin (szintén a Zeneakadémia docense), Homoki Gábor (a Zeneakadémián Kokas Katalin harmadéves növendéke) és Kokas Dóra (a Zeneakadémián Perényi Miklós idén első éves növendéke). Eredményük azért is kiemelkedő, mert amíg a versenyen szinte kivétel nélkül diplomás, 5-10 éve együtt játszó művészek küzdöttek meg, addig a Kelemen Kvartett nem csak egy éve alakult, de messze a legfiatalabb tagokkal is rendelkezik. A kvartett fellép a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon augusztus 12-20-a között és a nemzetközi versenyen eljátszott, díjnyertes darabok is bemutatják a közönségnek.

Szóljon hozzá!