ZETApress

hírportál

Nyomorultak a Margitszigeten

A nyomorultak sztárszereposztással, a kecskeméti Katona József Színház előadásában tegnaptól négy estén át látható a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott musicalje a BNYF idei szuperprodukciója!

Victor Hugo csaknem százötven évvel ezelőtt írta meg a XIX. század egyik legnagyszerűbb regényét, mely tükröt tart kora társadalmának a hosszú raboskodás után feltételesen szabadlábra került Jean Valjean küzdelmes életén keresztül. A nyomorultak zenés változata Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg többszörös Tony-díjas alkotása.

A musicalváltozatot 21 nyelvre fordították le, a 42 ország 291 városában eddig játszott több mint 43 ezer előadást több mint 55 millióan látták. 1980-ban mutatták be először Párizsban, majd öt évvel később Londonban, ahol azóta is megszakítás nélkül játsszák, ami azt jelenti, hogy A nyomorultak a leghosszabb ideje műsoron lévő musical ? tudtuk meg Lantai Józseftől.

Claude-Michel Schönberg és Alain Boublil musicalje minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott musicalje. A világ legnagyobb és legjobb zenés színházai tűzték műsorukra, learatva sztárokkal, művészeikkel a sikert, a közönség nem apadó lelkesedésével kísérve, mely napjainkig lázban tartja A nyomorultak musical egyre gyarapodó rajongó táborát!

A nyomorultak a Margitszigeti Szabadtéri Színpad egyedülálló adottságainak megfelelő látványos kiállításban kerül színre, négy estén át, több különböző sztárszereposztásban. A nagy sikerű kecskeméti előadás tegnap esti budapesti bemutatója után a további előadások ma és jövő héten péntek-szombaton lesznek. A produkciót a Music Theatre International és a Cameron Mackintosh Ltd. nevében a Josef Weinberger Ltd. engedélyezte, az eredeti londoni produkciót színpadra alkalmazta és rendezte: Trevor Nunn és John Caird.

A Szabad Tér Színház és a Katona József Színház Les Misérables ? A nyomorultak című új produkciója Victor Hugo regénye alapján készült. Zene: Claude-Michael Schönberg, szöveg: Herbert Kretzmer, eredeti francia szöveg: Alain Boublil és Jean-Marc Natel. További anyag: James Fenton. Hangszerelte: John Cameron, fordította: Miklós Tibor.

Az évad elején a Kecskeméti Katona József Színházban nagy sikerrel bemutatott produkció rendezője Korcsmáros György, díszletét Kentaur tervezte. Főszerepben többek között Feke Pál, Egyházi Géza, Miller Zoltán, Puskás Péter, Koós Réka, Mahó Andrea, Simon Boglárka és Trokán Nóra láthatók. Közreműködik a színház meghívott zenekara.

Szóljon hozzá!