ZETApress

hírportál

VESZPRÉMFEST2011

Megtartotta budapesti programbemutató sajtótájékoztatóját a VeszprémFest2011. Mészáros Zoltán fesztiváligazgatón kívül jelen volt Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere is. Fotóink Lantai József felvételei.

A főtámogató nevében Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke, valamint Keller András Liszt-díjas hegedűművész, a Concerto Budapest zeneigazgatója szólt. Snétberger Ferenc Liszt-díjas gitárművész Rodrigo: Aranjuezi koncertjének részletével tette emlékezetesebbé az eseményt.

Idén tovább színesedik a VeszprémFest2011 programja. Immár 8. alkalommal kerül megrendezésre a nagysikerű kulturális fesztivál a királynék városában, mely eddig Veszprémi Ünnepi Játékok néven volt ismert. ? Nagy öröm számomra, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére idén is világsztárokkal kedveskedhetünk a kultúrára szomjas érdeklődőknek ? mondta Mészáros Zoltán, a rendezvény főszervezője.

Idén is világsztárok érkeznek a július 27-30-ig tartó eseményre a világ minden tájáról: Szenegál, Brazília, Nagy-Britannia, Skandinávia és természetesen Magyarország is képviselteti magát. A fesztivált a Grammy-díjas brazil énekes, gitáros, dalszövegíró Gilberto Gil koncertje nyitja szerdán. Másnap a funk és acid jazz rajongóit a londoni Incognito és a skandináv Nils Landgren Funk Unit zenekar várja.

Magyar sztárokból sem lesz hiány: július 29-én, pénteken a Concerto Budapest lép fel az Amadindával és Snétberger Ferenccel, akik ezúttal egy romantikus hispán éjszakát varázsolnak a veszprémi várba. A szombati záró koncertet a világzene egyik legnevesebb afrikai előadója, Youssou Ndour adja.

Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az E.ON fontosnak tartja a kulturális hagyományok megőrzését és kulturális rendezvények létrejöttének segítését. Támogatásaik között kiemelt helyet foglal el az évek óta rendkívül sikeres és magas színvonalú veszprémi fesztivál, melyet 2004 óta támogatnak.

Az idei programot a főműsoron kívül több esemény is gazdagítja. A 0. napon, július 26-án a Pomádé király új ruhája című gyerekoperát láthatják kicsik és nagyok a Veszprémi Petőfi Színház produkciójában, a plusz napon, 31-én Auer Szimfonietta ifjúsági szimfonikus zenekar lép színpadra. Július 21. és 31. között pedig a hangulatos Óváros téren a Rozé, Rizling és Jazz Napok programja nyújt gasztronómiai és további zenei élményeket az idelátogatóknak.

Szóljon hozzá!