ZETApress

hírportál

Díjeső az Arénában

Átadták a magyar zenei élet legjobbjainak járó elismeréseket! Tegnap este a Papp László Budapest Sportarénában kiosztották a könnyűzene legjobbjainak járó VIVA Comet gömböket. A helyszínen ? csakúgy, mint a sajtótájékoztatón ? Lantai József fényképezett.

A várva-várt díjátadón minden eddiginél nagyobb show-műsort láthatott a közönség, amelyen Magyarország kedvenc előadói mellett egy külföldi sztárvendég is tiszteletét tette. A zöld-narancssárga gömböket SP (A legjobb férfi előadó), Wolf Kati (A legjobb női előadó), a Children of Distance (A legjobb együttes), Fluor (A legjobb új előadó) és Tóth Gabi Elég volt! ? című videója (A legjobb videoklip) kapta. A Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet-díj nyertese Geszti Péter.

Fantasztikus hangulat, látványos show, lelkes rajongók: ez jellemezte az idei VIVA Comet gálát. A Papp László Budapest Sportarénában megtartott díjátadón több ezres tomboló közönség, és a sztárvilág színe-java várta a különleges show-műsort. A díjátadót a VIVA idén is élőben közvetítette.

Este hét órakor a vörös szőnyeges bevonulással kezdődött el a 11. VIVA Comet, amelynek házigazdái, Szabó Zsófi és Puskás Peti fogadták a magyar könnyűzenei élet legnagyobbjait, színészeket, műsorvezetőket, a hazai közélet fontos szereplőit. Pontban nyolc órakor aztán csillogó fények gyúltak a Budapest Arénában, és kezdetét vette a 11. VIVA Comet díjátadó. Az esemény két műsorvezetője Eszti és Zola volt: Esztit, a VIVA gyönyörű VJ-jét az est folyamán egy lélegzetelállító zöld ruhakölteményben csodálhattuk meg.

A gála bővelkedett a különleges előadásokban: Az Anti Fitness Club dobosokkal állt színpadra, Lola látványos koreográfiával táncoltatta meg a közönséget, Fluor elegánsra vette a figurát, orgona- és hárfakísértettel adta elő a Mizut, Geszti Péter pedig új zenekarával, a Gringó Sztárral itt mutatta be először élőben Szabadulj fel! ? című új slágerét. Az est külföldi sztárvendége, Edward Maya igazi party-hangulatot varázsolt a Budapest Arénába: különleges látványelemekkel adta elő legnagyobb slágereit, többek között az egész világon toplistás Stereo Love-ot.

A gála legnagyobb izgalmát persze az jelentette, kik diadalmaskodnak az öt VIVA Comet kategóriában. A legjobb férfi előadó-díját SP nyerte, Liptai Claudiától és Bochkor Gábortól vehette át az elismerést. A legjobb női előadóhoz címzett gömböt Ada és Árpa Attila adta át a lenyűgöző hangú Wolf Katinak. A Children of Distance Ördög Nórától és Nánási Páltól vette át A legjobb együttesnek járó díjat. Fluor lett A legjobb új előadó, őt Palvin Barbara szupermodell, és Szalai Ádám az 1. FSV Mainz csatára jelentette be.

A legjobb videoklip nyertese Tóth Gabi Elég volt! ? című klipje lett, amelyet Galler András Indián rendezett. A győztes nevét Janklovics Péter és Dukai Regina hirdették ki. A Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet-díjas Geszti Pétert két elismert művész köszöntötte: a zöld-narancssárga gömböt Hernádi Judittól és Csonka Andrástól vehette át a zenei polihisztor.

Fantasztikusan sikerült a mai este, nagyon örülök, hogy idén is ilyen sokan kíváncsiak voltak a VIVA Comet díjátadójára. Szívből gratulálok minden győztesnek, és külön köszönöm a fellépők hónapokon át tartó kitartó munkáját ? mondta el Lengyel Attila, a VIVA programigazgatója.

Lenyűgöző látvány- és hangtechnika várta a közönséget a VIVA Comet-díjátadón. A technikai stáb 90 tonnányi felszerelést mozgatott meg a háromszintes és 1000 négyzetméteres színpad felépítéséhez. Félmillió watton pörgött a VIVA Comet! A hatalmas főszínpad mögött egy 200 négyzetméteres LED fal biztosította, hogy a több ezer rajongó minden tagja percről percre követhesse kedvencét, a bevonulástól kezdve, a díjátvételen át a fellépésekig.

A sztárfellépők egytől-egyig kihasználták a nem mindennapi látvány- és hangtechnika előnyeit, és extrém show műsort álmodtak a színpadra, elképesztő fényekkel, fergeteges táncprodukciókkal és extrém ruhákkal. SP, Lola, Fluor, az AFC, Barbee, Düki, Király Viktor, Vastag Tamás, Tóth Gabi, Geszti Péter, Varga Viktor, Adri, Brasch Bence, a Compact Disco, a Children Of Distance, az Ultrapop, a BNF, MM és Edward Maya egy perc pihenőt sem hagyott a közönségnek, órákon át tartó gigapartit varázsoltak a Budapest Arénába. A díjátadó gálát holnap megismétli a csatorna. 15 órakor Jön a VIVA Comet! ? 15:30-kor pedig a VIVA Comet 2011.

Szóljon hozzá!