ZETApress

hírportál

Minden jó, hajó a vége

Edvin Marton és sztárvendégei koncertjével nyílt meg tegnap este hivatalosan a Budapesti Nyári Fesztivál 2011 (BNYF) a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A romantikus és szerelmes hangok hegedűn, zongorán és énekhangon szárnyaltak az éjszakában.

S kik voltak a sztárvendégek? Füleki Balázs Junior Prima-díjas zongoraművész, Janicsák Veca, az X?Faktor és 2010 legjobb női énekhangja, és a tegnapra 120 tagra bővített Szent István Király Szimfonikus Zenekar. Mindörökké Liszt! ? volt az alcím, így Záborszky Kálmán karigazgató Liszt legnépszerűbb slágereiből és Liszt ihlette mai slágerekből állította össze a kínálatot.

A fél 9-es koncertre már fél hétkor elindultunk a Jászai Mari téri 1-es hajóállásról a Millenium 1. hajóval. Bán Teodóra fesztiváligazgató remek háziasszonyként gondoskodott rólunk. Már a hajón is pezsgővel, koktélokkal és sütivel fogadták a VIP vendégeket. Velünk utazott Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes is.

A Margitszigeten a Nagyszállónál kötöttünk ki, de nem oda, hanem rögvest a Színházba mentünk. Az előzetes tervek szerint a 100 éves víztoronyban a 70 éves a színpad című kiállítást kellett volna Csomós Miklósnak megnyitni, de némiképp módosult a program. A toronylátogatás elmaradt, a kiállítás ugyanis nem készült el. Igaz, erről a szervezők tehettek legkevésbé: A torony korábbi bérlőjét több éves pereskedés után alig egy héttel ezelőtt sikerült eltávolítani, ?romjai? viszont még megmaradtak.

Kiállítás híján a víztorony alatti fedett teraszon foglaltunk helyet, ahol a főpolgármester-helyettesi üdvözlés után rögtön kezdődött a svédasztalos vacsora. Sertésragu és marhapörkölt közül lehetett választani, köretként petrezselymes újburgonyát, párolt rizst és tarhonyát kínáltak, s a poharakba szőlőlén kívül árpalét is töltöttek. A frissen csapolt sört sokan megízleltük. Megérte!

Hajó az eleje, mi lehet a vége? A majd kétórás koncert után a hajó vissza is vitt mindenkit a Jászai Mari térre, de aki inkább a BKV buszát választotta, megtehette. Menetrendjét a Margitszigeti Szabadtéri Színpad műsoridejéhez igazították, s még a metrót is könnyebb volt elérni vele.

Szóljon hozzá!