ZETApress

hírportál

Koncert Budavárban

Újra megélénkül a hangversenyélet a megújult homlokzatú Mátyás-templomban! Budavár főtemploma, a Nagyboldogasszony-templom nemcsak az egyik legjelentősebb egyházi központja és világszerte ismert jelképe Budapestnek, de már a kora középkortól kezdve fontos hangverseny-helyszíne is.

Ezt a hagyományt folytatjuk és a templom kulturális szerepét tovább erősítjük a most induló és az egész évet átívelő koncertsorozatunkkal, amely a magyar előadó-művészet kiválóságai, hangszeres és énekes szólisták, zenekarok és énekkarok közreműködésével jön létre ? tudtuk meg Strausz Erzsébettől.

Április 30-án, szombaton este 8 órakor Szenthelyi Miklós Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművész és az általa alapított Magyar Virtuózok Kamarazenekar Bach, Vivaldi, Bizet, Gounod, Mozart és Liszt muzsikájával köszönti a tavaszt és a virágba borult várost, és természetesen a Mátyás templom új és felújított harangjait, melyek éppen egy héttel a hangverseny előtt foglalják el helyüket a kupolában.

A kiváló művészekből álló, gazdag repertoárral és kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal bíró Magyar Virtuózok Kamarazenekar partnereként fellép Faludi Judit Liszt-díjas gordonkaművész, Ella István orgonaművész és Fellegi Balázs operaénekes.

A hangverseny programja

J. S. Bach: c-moll prelúdium és fuga. Vivaldi: B-dúr versenymű hegedűre és csellóra. Vivaldi: Négy évszak ? A tavasz. Bizet: Agnus Dei. Gounod: Ave verum. Mozart: Két templomi szonáta. Fauré: Requiem ? Libera me. Liszt: Angelus. Vivaldi: Gloria. Jegyek 3500, 4500 és 5500 forintos áron a honlapon, illetve egy órával az előadás előtt a helyszínen válthatók.

Szóljon hozzá!