ZETApress

hírportál

Velencei éjszaka

Egy éj Velencében ? avagy a golyók háborúja a Budapesti Operettszínházban. Ifjabb Johann Strauss egyik legnépszerűbb vígoperáját, melyben ? a korabeli kritikusok szerint ? több a dallam, mint egy Beethoven-szimfóniában, tegnap este nézte meg Lantai József a Tavaszi Fesztiválon.

Varázslatos muzsika, egyszerre andalító és felpezsdítő keringők, vérforraló polkák, álarcosbáli forgatag, igazi ünnep a Szent Márk téren; s közben szerelem, csalás, felszarvazás, féltékenység, beteljesülés. Valódi olaszos temperamentum, csipetnyi keserű bécsi humorral elegyítve?

Az előadás nem fukarkodik a látványossággal, különleges világba helyezi a történetet: egy flipperasztalra, ahol szemet gyönyörködtető velencei díszletelemek között pattognak, forognak, száguldanak és háborúznak a golyónak öltöztetett szereplők. A Budapesti Operettszínház előadása az Erfurti Színházzal közös produkció és 2007-ben már igen nagy sikerrel mutatták be a művet Németországban.

Ifj. Johann Strauss nagyoperettjének szövegírója Friedrich Zell és Richard Genée. Átdolgozta: Kállai István és KERO? (Kerényi Miklós Gábor). Versek: Kenesey Judit és Anger Ferenc. Karmester és zenei vezető: Makláry László. Karmester: Szabó Mónika, karigazgató: Drucker Péter. Koreográfus-asszisztens: Pattantyús Anikó. Rendezőasszisztens: Niklai Judit. Játékmester: Bori Tamás. Díszlet- és jelmeztervező: Túri Erzsébet. Koreográfus: Lőcsei Jenő.

A Budapesti Tavaszi Fesztivállal és az Erfurti Színházzal közös produkció szereposztása: Vadász Dániel: Guido herceg, milliomos. Boncsér Gergely: Caramello, a herceg borbélya. Földes Tamás: Delacqua, velencei szenátor. Vörös Edit: Ciboletta, a szenátor szobalánya. Bordás Barbara: Annina, halászlány. Peller Károly: Pappacoda, szakács. Geszthy Veronika: Barbara, Delacqua felesége. Bálint Ádám: Enrico, Delacqua unokaöccse. Dézsy Szabó Gábor: Barbaruccio, velencei szenátor. Oszvald Marika: Agricola, Barbaruccio felesége. Sánta László: Testaccio, velencei szenátor. Közreműködik az Operettszínház énekkara és balettkara. Rendezte: KERO? ? Kerényi Miklós Gábor.

Szóljon hozzá!