ZETApress

hírportál

A pecsenyehattyú és más mesék

Különböző népek furcsa, izgalmas, humoros meséit gyűjtötte össze és dolgozta át Parti Nagy Lajos, a virtuóz nyelvművész, azonos című kötetében ? ebből mutatunk be új előadásunkban egy csokorra valót – tudtuk meg Csobod Eszter művészeti titkártól.

Az eszkimó, perzsa, orosz, lengyel, görög, indián, japán és finn mesékből többek között kiderül, hogy hogyan győzte le a teknősbéka az óriást, hogyan talált párra a világszép egérkisasszony, hogyan járt túl a kakas a róka eszén és hogyan repülhetünk az égig, feltéve, ha van két erős pecsenyehattyúnk.

A Vaskakas Bábszínház művészei tárgy-animációval elevenítik meg a történeteket. A nagyszabású produkcióban színházunk minden színésze játszik, csapatunkat vendégként Szikszai Rémusz erősíti. Az előadás rendezője, Pelsőczy Réka a budapesti Katona József Színház tagja.

Fordította és bábszínpadra írta: Parti Nagy Lajos. Dramaturg: Solt Róbert e. h. Bábtervező: Sipos Katalin és Sisak Péter. Jelmeztervező: Fodor Annamária és Pelsőczy Réka. Tervező: Czigler Balázs. Zeneszerző: Nyitrai László. Rendező: Pelsőczy Réka. Játsszák: Kocsis Rozi Blattner-díjas, Pallai Mara, Rab Viki, Ragán Edit, Szikszai Rémusz m. v. Szúkenyik Tamás, Tengely Gábor, Varga Anita. Bemutató május elsején, vasárnap11 órakor a győri Vaskakas Bábszínházban, ahol már 10 órától Kalandok a világ körül ? játékok és játszóházak várják a gyerekeket. Nyilvános főpróba előző este 17 órakor lesz.

Szóljon hozzá!